تاثیر دستورالعمل های مختلف کانون توجه بر یادگیری مهارت پرتاب از بالای شانه در دانش آموزان کم توان ذهنی آموزش پذیر

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله عصب روان شناسی، دوره: 4، شماره: 13
  • کد COI اختصاصی: JR_CLPSY-4-13_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 111
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول عابدان زاده

Assistant Professor, of Motor Behavior, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran.

سید کاوس صالحی

Ph.D in Motor Behavior, Tehran University, Tehran, Iran.

کبری جوادیان

. M.A. in Motor Behavior, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran.

چکیده

مقدمه: هدف از پژوهش حاضر، بررسی دستورالعمل­ های مختلف کانون توجه­ درونی و توجه­ بیرونی دور و نزدیک بر یادگیری مهارت پرتاب از بالای شانه در دانش­ آموزان کم­ توان ذهنی آموزش­ پذیر بود. روش: در این پژوهش نیمه­ تجربی، ۱۲ پسر و ۶ دختر با میانگین سنی (۸/۰±۰/۱۳ سال) کم­ توان ذهنی بر اساس ضریب هوشی ۵۰ تا ۷۵ به­ صورت تصادفی انتخاب و بر اساس امتیازهای به­ دست آمده در  پیش­ آزمون در سه گروه توجه درونی، توجه بیرونی نزدیک و توجه بیرونی دور  به­ طور همسان قرار گرفتند. شرکت­ کنندگان در مرحله اکتساب به شیوه تمرینی مشخص هر گروه در ۴ بلوک ۸ کوششی با دست برتر پرتاب­ ها را انجام دادند. بین بلوک­ های تمرینی ۵ دقیقه استراحت وجود داشت. هر سه گروه از فاصله ۲ متری مراحل تمرین و یادداری را انجام دادند. بعد از آخرین جلسه تمرین، ۱۰ پرتاب به عنوان پس­ آزمون انجام شد و آزمون یادداری و انتقال، ۲۴ ساعت بعد با ۱۰ پرتاب انجام شد. آزمون انتقال برای هر سه گروه از فاصله ۳ متری انجام گرفت. یافته­ ها: نتایج نشان داد هر سه گروه تمرینی از پیش­ آزمون تا انتقال پیشرفت داشتند و در مرحله پس­ آزمون، اکتساب و یادداری تفاوت معنی­داری نشان دادند (۵ ۰/۰ ≥P).  گروه توجه بیرونی دور به به­ طور معناداری عملکرد بهتری نسبت به دیگر گروه­ های آزمایشی داشت و سپس به ترتیب گروه توجه بیرونی نزدیک و درونی بهتر عمل کردند. نتیجه­ گیری: یراساس یافته­ های پژوهش، گروه توجه بیرونی قادر به یادگیری پایدارتری بودند که تاییدی بر فرضیه عمل محدوده شده ولف و همکاران (۲۰۰۱) در کودکان کم­ توان ذهنی است.

کلیدواژه ها

internal attention, near external attention, far external attention, over hand throw, mental subtlety

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.