بررسی رابطه رضایت اجتماعی با مسئولیت اجتماعی دبیران دبیرستان های عجب شیر

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله مطالعات جامعه شناسی، دوره: 6، شماره: 19
  • کد COI اختصاصی: JR_JOSSI-6-19_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 128
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه صادقیان

گروه علوم اجتماعی دانشگا ه آزاد اسلامی واحد تبریز- ایران.

محمود علمی

گروه علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

چکیده

در این مقاله به دنبال مطالعه و تعیین رابطه میزان مسئولیت اجتماعی با رضایت اجتماعی دبیران دبیرستان­های شهرستان عجب­شیر می­باشیم. براین اساس فرضیه­هایی از دیدگاه­های نظریه آلن و می­یر، مبادله هومنز، دورکیم، پارسنز و ... و هم چنین از مطالعات و تحقیقات پیشین جهت تبیین متغیرها استناج گردیده است. روش کار ما دراین تحقیق پیمایش است و تکنیک جمع­آوری داده­ها نیز پرسشنامه می­باشد و از روش اسنادی نیز برای جمع­آوری متون نظری و پیشینه تجربی استفاده نموده­ایم. جامعه آماری ما در این تحقیق کلیه دبیران دبیرستان­های عجب­شیر است که تعداد کل ۳۰۱ نفر که در سال ۹۳-۱۳۹۲ در این شهر مشغول می­باشند. از این تعداد طبق فرمول کوکران و برحسب واریانس به دست آمده از پیش آزمون پرسشنامه، حجم نمونه آماری به تعداد ۱۷۰ نفر از دبیران به شیوه نمونه­گیری تصادفی طبقه­ای انتخاب شدند. اعتبار پرسشنامه ازطریق اعتبار صوری و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ محاسبه گردیده است و با توجه به نتایج آن، پرسشنامه به لحاظ صوری و پایایی در سطح بالایی قرار دارد. برای آزمون فرضیه­ها از تکنیک­های آماری ضریب همبستگی پیرسون، آزمون تفاوت میانگین (t-test) و آزمون تحلیل واریانس یک طرفه استفاده گردید که از برآوردهای نرم­افزار spss نسخه ۲۰ استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد بین متغیر میزان مسئولیت اجتماعی با ابعاد آن به عنوان متغیر مستقل با  میزان رضایت اجتماعی به عنوان متغیر وابسته رابطه مثبت و معنی­دار وجود دارد. و بین متغیر زمینه ای  (جنسیت و تحصیلات با میزان مسئولیت اجتماعی دبیران تفاوت معنی داری وجود دارد. اما بین وضعیت تاهل و مسئولیت اجتماعی تفاوت معنی داری وجود ندارد. در پایان میزان مسئولیت اجتماعی دبیران با سطح معنی داری بیشتر از حد متوسط می باشد و میزان رضایت اجتماعی با سطح معنی داری درحد متوسط می باشد.

کلیدواژه ها

مسئولیت اجتماعی, بعد قانونی, بعد اخلاقی, بعد بشر دوستانه, بعد اقتصادی, رضایت اجتماعی, دبیران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.