مروری بر روشهای شناخت و ارزیابی تعارضات ناشی از بو در مدل معماری سازمانی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مهندسی و علوم کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: ICCSE02_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا رحیمی تمندگانی

دانشجوی ارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی کامپیوتر، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی

شهره آجودانیان

عضو هیات علمی، دانشکده مهندسی کامپیوتر، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

معماری سازمانی یک روش جامع برای توصیف ساختار و رفتارهای جاری و آینده یک سازمان، زیر شبکه - های سازمان و بخش های فناوری اطلاعات می باشد. همچنین یک رویکرد تثبیت شده برای مدل سازی و مدیریت تعامل فرآیندهای کسب وکار و فناوری اطلاعات است . یک مدل معماری سازمانی خوب علاوه بر به روز بودن باید بتواند نسبت به عوامل تغییر و تکامل سازمان تکامل یافته انعطاف پذیر باشد و بتواند راهبردی برای رسیدن از وضعیت فعلی سازمان به وضعیت چشم انداز ارائه دهد. تکامل مستمر مدل معماری سازمانی نیاز به مدیریت و کنترل زیادی دارد. در راستای تکمیل و به روزرسانی مدلهای معماری سازمانی ، مدل ها با تعارضات ناشی از تغییرات مستمر سازمان و انتظارات ذینفعان مواجه خواهند شد. تعارضات بیشتر حاصل بدهی معماری سازمانی بوده و برای کنترل آن، تشخیص بوهای معماری سازمانی بسیار حائز اهمیت است . این تشخیص تاثیر قابل توجهی برکیفیت کارایی ، سرعت و هزینه ها خواهد داشت . تشخیص بوها برای تعیین کمیت سطح بدهی معماری سازمانی بسیار مهم است و داشتن روشی برای تشخیص و اندازه گیری آن جهت درک اختلالاتی که ممکن است ایجاد کند، ضروری است . در این تحقیق ، به بررسی مطالعات انجام شده در زمینه بوهای معماری سازمانی پرداخته شده است . این مقالات شامل دو دسته تحقیقات می شوند؛ تحقیقاتی که به معرفی و شناخت بوهای معماری سازمانی می پردازند و تحقیقاتی که ایده هایی برای تشخیص بوها ارائه می کنند. این ایده ها به دو روش دستی و خودکار تقسیم بندی می شوند.

کلیدواژه ها

مدل معماری سازمانی ، تشخیص بو، بوی معماری سازمانی ، بدهی معماری سازمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.