تحلیل مالی برخی ظرفیت های تولیدی و دانش بنیان موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: کنفرانس ملی اقتصاد کشاورزی دانش بنیان و کارآفرین
  • کد COI اختصاصی: KAEE01_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 267
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هرمز اسدی

استادیار اقتصادکشاورزی، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر.

صفت اله رحمانی

استادیار پژوهش دفتر امور اقتصادی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی

چکیده

امروزه آنچه موجبات بقاء موسسات تحقیقاتی را فراهم می سازد، اجرای فعالیت های تحقیقاتی کاربردی و تجاری-سازی دستاوردهای دانش بنیانی مربوطه می باشد. در همین راستا، یکی از موسسات پژوهشی تابعه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی که برای تحقق اهداف برنامه های تحقیقات دانش بنیانی خود، اعتبارات پژوهشی مورد نیاز را از طریق رویالتی دریافتی از تجاری سازی دستاوردهای دانش بنیانی (تولیدات فناورانه ) و درآمد تولید مشارکتی بذور محصولات مختلف زراعی آبی تحت پوشش با بخش خصوصی تامین می نماید، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر می باشد. هدف از این پژوهش ، پاسخ به این سوال است که اولا آیا این موسسه تحقیقاتی ، از منابع و امکانات خود در سطح موسسه و کشور، اقتصادی عمل کرده است ؟ ثانیا برای تحقق این امر مهم از چه فرصت های اقتصادی برای ایجاد درآمد استفاده نموده است . به منظور تحلیل مالی و اقتصادی ظرفیت ها ی تولیدی و دانش بنیان موسسه از روشهای اقتصاد مهندسی استفاده شد. طبق نتایج ، میانگین نسبت فایده به هزینه سرمایه گذاری در پروژههای مشارکتی تولید بذر، ۱/۲ ریال برآورد شد. میانگین سهم موسسه و بخش خصوصی از سود سالانه این پروژها به ترتیب ۸/۴۶ و ۲/۵۳ درصد محاسبه شد. در سال ۱۴۰۰، ارزش ریالی بذر تولیدی از طبقات مختلف بذری موسسه (۸/۱۶۰۱ تن ) جمعا ۲۳/۱۸۲ میلیارد ریال و به ارزش دلاری ۳/۶۰۷ هزار دلار بود. طی دو سال اخیر، درآمد ناشی از واگذاری فناوریهای موسسه به بخش خصوصی جمعا ۸۱/۳۰۸ میلیارد ریال به ارزش دلاری ۰۳/۱ میلیون دلار برآورد شد. بنابراین ، موسسه در بهره برداری از امکانات و ظرفیت های تولیدی و تجاری سازی دستاوردهای تحقیقاتی دانش بنیان، اقتصادی و کارا عمل کرده است .

کلیدواژه ها

ارزیابی ، ارزش مالی ، اقتصاد دانش بنیان، واگذاری دانش فنی ، رویالتی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.