CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تحلیل ساختاری تاثیر شناخت کارآفرینانه بر قصد رفتار کارآفرینانه دانشجویان با نقش میانجی ترس ادراک شده (مورد مطالعه: دانشگاه شهید چمران اهواز)

عنوان مقاله: تحلیل ساختاری تاثیر شناخت کارآفرینانه بر قصد رفتار کارآفرینانه دانشجویان با نقش میانجی ترس ادراک شده (مورد مطالعه: دانشگاه شهید چمران اهواز)
شناسه ملی مقاله: JR_KARFN-19-2_011
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

سارا محمدی - استادیار گروه مدیریت دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.
عبدالهادی درزیان عزیزی - استادیار گروه مدیریت دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
مازیار ارزانی بیرگانی - دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

خلاصه مقاله:
این مطالعه به بررسی تاثیر شناخت کارآفرینانه بر قصد رفتار کارآفرینانه با بررسی نقش میانجی ترس ادراک شده می پردازد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها توصیفی-همبستگی است. جامعه آماری پژوهش کلیه دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشگاه شهید چمران اهواز می­باشند که به­دلیل پراکندگی و دشواری دسترسی به همه آنها درشرایط کرونایی، یک نمونه غیرتصادفی دردسترس به تعداد ۳۶۷ نفر انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار سنجش شامل پرسش نامه شناخت کارآفرینانه میشل و همکاران (۲۰۰۰)، قصد رفتار کارآفرینانه ولی­یر (۲۰۱۵) و ترس ادراک شده دنیز و همکاران (۲۰۱۱) و کالینز  (۲۰۰۷) می­باشد. روایی پرسش نامه باتوجه به نظر اساتید متخصص و پایایی آنها نیز بااستفاده از ضریب آلفای کرونباخ بالای ۷/ ۰به­دست آمد و تایید گردید. داده های به­دست آمده به­وسیله مدل سازی معادلات ساختاری در نرم افزار SmartPLS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که شناخت کارآفرینانه بر ترس ادراک­شده  تاثیر منفی معنادار (۶۵۵/۰-) و بر قصد رفتار کارآفرینانه  تاثیر مثبت معنادار (۳۷/۰) دارد. همچنین ترس ادراک­شده بر قصد رفتار کارآفرینانه  تاثیر منفی معنادار (۴۴/۰-) دارد. از میان شاخص­های ترس ادراک­شده ترس کاری و اجتماعی و ترس از نداشتن منابع  تاثیر بیشتری بر قصد رفتار کارآفرینانه داشتند. همچنین مقدار ضریب تعیین نشان داد که حدود ۶۰ درصد از واریانس قصد رفتار کارآفرینانه ازطریق شناخت کارآفرینانه و ترس ادراک­شده تبیین می­شود. با توجه به یافته­ها این نتیجه حاصل می­شود که شناخت کارآفرینانه به­طور مستقیم و غیر مستقیم بواسطه ترس ادراک­شده باعث افزایش تمایل دانشجویان به رفتار کارآفرینانه می­شود. به عبارتی نقش میانجی ترس ادراک­شده دانشجویان در تاثیرگذاری شناخت بر قصد رفتار کارآفرینانه تایید  می­گردد.

کلمات کلیدی:
شناخت کارآفرینانه, قصد رفتار کارآفرینانه, ترس ادراک شده, تحلیل ساختاری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1614817/