جهانی سازی فرهنگی و ضرورت فرهنگ پذیری
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
- کد COI اختصاصی: ICACU02_2463
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 214
نویسندگان
دانشجوی دوره دکتری دانشگاه شهید بهشتی
چکیده
امروزه با توجه به افزایش مهاجرتها، انتشار رسانه های جهانی ، شرکت های چندملیتی ، سفرهای گردشگری و غیره، افراد متفاوت بیش از هر زمان دیگری با یکدیگر همکاری می کنند و در ارتباط هستند که به دنبال ارتباط افراد متفاوت، فرهنگ های مختلف نیز با یکدیگر ارتباط پیدا می نمایند و منجر به تغییراتی در فرهنگ ها می شوند. تغییر فرهنگی از مفاهیم جدایی ناپذیر فرهنگ است . چراکه همواره ملت ها سعی دارند که در نظم دهی به واقعیات زندگی ، جهت گیری های فکری و جهانبینی مختص خود را داشته باشند. در این میان زمانی که باورها و فرهنگ های سنتی در مواجه با تاثیرات جهانی ، تغییر می یابد یا با آنها ترکیب می شود، شکل گیری هویت فرهنگی افراد با ترکیب جریانهای فرهنگی محلی و جهانی و ایجاد حس چند فرهنگی در آنان، دچار چالش می شود. در این راستا،در جهان کنونی که افراد تحت تاثیر فرهنگ های بسیاری هستند، فرهنگی می تواند تداوم یابد که پاسخگوی نیازهای مادی و روحی افراد باشد. بنابراین باید چنان زمینه های تقویت هویت خودی را توسعه داد که افراد دلایل کافی برای انتخاب هویت خودی را داشته باشند. بسیاری از جوامع تحت تاثیر پدیدهی جهانی سازی قرارگرفته و در مواجه با آن، از طریق افزایش آگاهی خود نسبت به تاریخ و ارزشهای خاص فرهنگی ، استفاده می نمایند. که از آن با فرهنگ پذیری یاد می شود، این رهیافت به ایجاد تعامل سازگار میان جریانهای مختلف فرهنگی کمک می نماید. در نهایت می توان نتیجه گرفت که هیچ فرهنگی در انزوا نیست و جهانی سازی فرهنگ امری اجتنابناپذیر است ، اما نکته مهم و حائز اهمیت در این میان نحوه برخورد و پذیرش فرهنگ جهانی است . که نه باید به صورت کامل در آن محو شد و مقلد کامل آن شد و نه اینکه به مقابله و مقاومت در برابر آن ایستاد بلکه باید شیوه تعامل و دادوستد را در پیش گرفت و در عین استفاده از دستاوردهای جهانی فرهنگ ، هویت فرهنگی خود را حفظ نمود.کلیدواژه ها
فرهنگ ، تنوع فرهنگی ، هویت فرهنگی ، فرهنگ پذیری ، جهانی سازیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.