بررسی تاثیر شاخص های کالبدی مسکن مقرون به صرفه از منظرکارایی انرژی (بررسی چند مصداق جهانی )

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_2331
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد رنجبر همقاوندی

گروه شهرسازی،دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرمان، ایران

مینا رضائی

گروه شهرسازی،دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرمان، ایران

مهدیه حسینی نیا

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زرند، کرمان، ایران

چکیده

با توجه به رشد فزاینده ی شهرنشینی در جهان، افزایش مصرف انرژی و تولید گازهای گلخانه ای منجر به آلودگی زیست محیطی شده است و همچنین هزینه ی انرژی به ویژه برای گروه های کم درآمد شهری از مهمترین مسائل و چالش های پیش روی کشورهای جهان برای دست یابی به توسعه پایدار محسوب می شود. دستیابی به اهداف سیاست پایدار انرژی ، یعنی تامین امنیت ، حفاظت محیط زیست و رشد اقتصادی در گرو کارایی انرژی است ، این پژوهش با هدف بررسی تاثیر شاخص های کالبدی مسکن مقرون بصرفه از منظر کارایی انرژی در مصادیق جهانی انجام شده است . با توجه به اهمیت بررسی تجارب جهانی به عنوان راهنمایی برای مدیران، برنامه ریزان و سیاستگذاران مسکن در ایران، در این مقاله سعی شده است شاخص های کالبدی موثر بر کارایی انرژی در مسکن مقرون بصرفه در شهرهای شیکاگو، توپکا، سانتیاگو و ریورساید مورد بررسی قرارگیرد. بهره گیری از سیاست های جهانی و دستیابی به چارچوبی برای برنامه ریزی شاخص های کالبدی مسکن مقرون بصرفه با هدف کاهش مصرف انرژی و کاهش هزینه های دوره بهره برداری مسکن ، موضوع اصلی این مقاله می باشد. روش تحقیق ، تحلیلی -توصیفی بوده، گردآوری اطلاعات به صورت مطالعات کتابخانه ای و اسنادی انجام شده است . نتایج این مقاله نشان می دهد که به طور کلی موفقیت بخش مسکن مقرون به صرفه از منظر کارایی انرژی در مصادیق جهانی مستلزم اقدامات کالبدی در زمینه های طراحی معماری اعم از ارتقا طراحی فضاهای خانه و عناصر ساختمانی و همچنین ارتقا عناصر آسایش دمایی و رطوبتی در بخش های مختلف ساختمان می باشد .

کلیدواژه ها

کارایی انرژی ، مسکن ، مقرون بصرفه ، توسعه پایدار.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.