بررسی تاثیرات احداث معابر جدید در حل مشکلات ترافیکی شهرها؛ نمونه موردی : طرح احداث حلقه چهارم کلانشهر اصفهان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_2321
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 480
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا خلیل پرور

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته برنامه ریزی شهری دانشگاه هنر اصفهان

همایون نورائی

استادیار گروه شهرسازی دانشگاه هنر اصفهان

چکیده

به دنبال رشد و توسعه اقتصادی روزافزون شهرها، امروزه پیچیدگی مشکلات شهری افزایش یافته است که یکی از مهم ترین ابعاد آن حمل ونقل می باشد. گسترش فعالیت های حمل ونقلی ، عوارضی همانند افزایش مصرف انرژی و آلودگی های محیطی را به دنبال داشته است . این عوامل در کنار نارضایتی شهروندان سبب طرح سیاست های واکنشی توسط مدیران شهری برای مقابله با این شرایط گردید. از سوی دیگر مردم و شهروندان در مقابله با این سیاست ها، در راستای بهبود شرایط خود واکنش نشان می دهندکه غالبا پیامدهایی مغایر با نتایج مورد انتظار سیاست گذاران را به همراه دارد. ازجمله راهکارهای مدیریت شهری برای کاهش مشکلات مربوط به ازدحام ترافیک ، تعریض یا احداث معابر جدید است که بر اساس مطالعات موجود،معمولا در بلندمدت آثاری مغایر با پیش بینی ها در پی دارد. ازاین رو در این مطالعه سعی می شود با روششناسی کیفی و کمی (مختلط ) با جمع آوری داده های لازم (کتابخانه ای ) و بهرهگیری از مدلهای توصیفی ، پیش بینی و ترافیکی ، اثرات ترافیک القایی برای پروژه احداث حلقه چهارم کلانشهر اصفهان تحلیل شود. نتایج پژوهش مشخص می کند با در نظر گرفتن ترافیک القایی سطح خدمت راه احداثی که تا سال ۱۴۱۰ براساس سطح »ت« برنامه ریزی شده چهار سال زودتر از این سطح تجاوز می کند. درواقع چهار سال زودتر از پیش بینی ها نیاز به انجام اقدامات اصلاحی است و در آینده نه چندان دور این حلقه ترافیکی نیز با مشکلاتی شبیه به حلقه سوم روبه رو خواهد شد.

کلیدواژه ها

ترافیک القایی ، حجم ترافیک ، حلقه ترافیکی ، آزادراه شهری ، کلانشهر اصفهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.