برنامه ریزی و نظارت بر الگوهای طراحی کارآمد نظام ساخت ساز و در مدیریت شهری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_2073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 133
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین صفرزاده

کارشناس نگهداری و تعمیرات شهرداری شیراز

محمدحسین حسین زاده

کارشناس اداره راهسازی و آسفالت شهرداری شیراز

مسعود بنیانی

کارشناس اداره کل عمرانی شهرداری شیراز

بابک همتی

مدیر کل عمرانی شهرداری شیراز

محمدهادی خورسندی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری،موسسه آموزش عالی آپاداناشیراز

چکیده

پس از گذشت چندین دهه از تهیه طرحها و برنامه هائی که ماحصل آنها استفاده از الگوهای رایج در ساخت و ساز شهری درکشورهای مختلف است ، انتظار بر این بود که شهرها براساس اصول و قوانین صحیح بنا شده و با توجه به قابلیتهای اقتصادی ،اجتماعی ، فرهنگی و منطقه ای رشد و توسعه یابند. ولی متاسفانه این الگوها نه تنها نتوانستند به نیازهای واقعی شهرها پاسخ دهندبلکه عموما موانع و مشکلاتی را نیز دامن زدند. این تحقیق به منظور بررسی نقاط ضعف و گسست در نحو مدیریت ساخت و ساز صورت گرفته است . در انجام این تحقیق از نظامهای ساخت و ساز، برنامه ریزی و مدیریت تعدادی از کشورها نیز بهره گرفته شده است . به طورکلی با توجه به تجارب به دست آمده در سطح جهان، امروزه در نظامهای پیشرفته شهرسازی در دنیا و حتی در برخی از کشورهای در حال توسعه ، تقریبا تمام مبانی نظری و روشهای عملی تهیه یک » الگوی ثابت « در ساخت وساز شهری به کنار گذاشته شده و معمولا ازآن به عنوان یک پدیده تاریخی و منسوخ یاد می شود. بنابراین با در نظر گرفتن این ملاحظات به نظر میرسد که اصرار در ادامه و تکرار تجارب ناموفق و شکست خورده به هیچوجه قابل دفاع و توجیه پذیر نیست وهرگونه تلاش برای اصلاح جزئیات الگوهای متداول و حفظ اساس آنها، نه تنها نقش موثری در اصلاح نظام شهرسازی کشور ایفا نمیکند بلکه به مثابه ایجاد وقفه و از دست دادن یک فرصت مناسب در روند تحولات جاری تلقی می شود.

کلیدواژه ها

الگوی طراحی ، ساخت و ساز شهری ، برنامه ریزی شهری ، مدیریت شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.