نقش کیفیت خوانایی بر تصویر ذهنی شهروندان با تکیه بر عناصر پنج گانه لینچ در منطقه ۱ شهر بوشهر
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
- کد COI اختصاصی: ICACU02_2034
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 396
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی مهندسی شهرسازی دانشکده هنرومعماری دانشگاه خلیج فارس
چکیده
خوانایی به عنوان یکی از شاخصه های محیط های پاسخده، در مفهوم به معنای این است که ، محیط و فضا برای همه ی افراد قابل خوانش و شناسایی باشد. اگر محیط چنین ویژگی را دارا باشد، همواره در ذهن افراد حک خواهد شد. در چنین حالتی ، شهروندان و ساکنین می توانند تصویر ذهنی گویاتر و آشناتری نسبت به محیط داشته باشند. صاحب نظران متعددی در رابطه با خوانایی و شاخصه های موثر بر آن مواردی را بازگو کردهاند. دراین بین کوین لینچ شهر ساز آمریکایی ، تئوری عناصر پنج گانه را در کتاب سیمای شهر خود مطرح نموده است . بر طبق این نظریه ، به منظور افزایش کیفیت خوانایی و تاثیرگذاری حداکثری بر تصویر ذهنی شهروندان ، محیط مستلزم دارا بودن پنج عنصر کلیدی شامل : لبه ، گره، راه، حوزه و نشانه است . هم نشینی و استقرار این عناصر در فضاهای شهری ، سبب درک حداکثری افراد از محیط پیرامون خود می گردد. در چنین حالتی ، هنگامی که افراد در یک فضا حرکت می کنند یا در حال مسیریابی هستند، دچار سردرگمی نمی شوند و به راحتی می توانند تصور کنند در چه موقعیتی حضور دارند. مقاله حال حاضر با بررسی کیفیت خوانایی و تاثیرگذاری آن بر تصویر ذهنی شهروندان با تکیه بر عناصر پنج گانه لینچ در منطقه ۱ شهر بوشهر تدوین گردیده است . در انتها با بررسی وضعیت این عناصر در منطقه ۱ شهر بوشهر به این نتیجه دست خوردگی یافت که آیا منطقه مذکور محیطی خوانا دارد یا خیر؟ اطلاعات به دست آمده در این مقاله بر پایه توصیف تئوری ها و نظریات پایه مفهوم خوانایی است که در بخش دوم پژوهش با مشاهده و ارائه نقشه های مفهومی به چگونگی وضعیت خوانایی منطقه ۱ شهر بوشهر دست یافتیم . بر طبق این اطلاعات، به سبب قرارگیری مناسب عناصر ۵ گانه لینچ و هم جواری این عناصر، می توان اظهار کرد منطقه ۱ شهر بوشهر محیطی خوانا، با اثرگذاری مطلوب بر ایجاد تصویر ذهنی شهروندان دارا است .کلیدواژه ها
خوانایی ، تصویر ذهنی ، کوین لینچ ، عناصر ۵گانه ، منطقه ۱ بوشهرمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.