مدلسازی دوبعدی جریان سیلابی رودخانه ها با بهره گیری از نرمافزار)HEC_RAS ۶.۰مطالعه موردی :گدارچای _نقده)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_1986
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیما ایمانی ناو

دانشجو کارشناسی ارشد گروه مهندسی عمران_آب و سازه های هیدرولیکی،دانشکده فنی،دانشگاه ارومیه

میرعلی محمدی

دانشیارگروه مهندسی عمران_آب و سازه های هیدرولیکی، دانشکده فنی ،دانشگاه ارومیه

حمزه ابراهیم نژادیان

دکترای مهندسی عمران_آب و سازه های هیدرولیکی دانشگاه ارومیه

وحید اقدام

کارشناس ارشد مهندسی آب،شرکت سهامی آب منطقه ای استان آذربایجان غربی

چکیده

سیل از جمله پدیده هایی است که همه ساله می تواند زیان های جانی و مالی فراوانی را به وجود آورد. عوامل غیر طبیعی ناشی از دخالت های بشر در حوضه ی آبریز، توسعه ی مناطق مسکونی و شهری در حاشیه رودخانه ها و بستر های سیلابی بدون توجه به شرایط هیدرولوژی حوضه ی رودخانه ، باعث افزایش خطر سیلاب شده است . مطالعه ی سیلاب ها به منظور برنامه ریزی ، مدیریت و بهره برداری درست این پدیده طبیعی از جمله مسائل مهم و ضرورری در مدیریت منابع آب می باشد که نیازمند اطلاعات و داده های کافی درباره رفتار هیدرولوژیکی حوضه و رودخانه است .از جمله راهکار های مدیریت و بهره برداری بهینه سیلاب می توان به پهنه بندی سیلاب در دوره بازگشت های مختلف اشاره کرد که می تواند ابزاری مهم برای تعیین راهبردهای توسعه و کاهش خسارت ناشی از سیل و مدیریت اراضی و برنامه حفاظت از محیط زیست منطقه باشد. برای داشتن این اطلاعات و داده ها، مدل های نرم افزاری مختلفی ارائه شده است که مدل هیدرودینامیکی HEC_RAS برای تحلیل هیدرولیک جریان در رودخانه از جمله کاربردی ترین مدل ها می باشد. ازاین رو دراین تحقیق به منظور ارزیابی عملکرد مدل دو بعدی HEC_RAS در تعیین پهنه سیلابی رودخانه ها، بازه ای از رودخانه گدار دراستان آذربایجان غربی شبیه سازی شده است .با بهره گیری از نرم افزار HEC_RAS دو بعدی ، پهنه سیل گیر حاصل از مدل استخراج و تصرف و تجاوز بستر رودخانه ی گدار را در دوره بازگشت های ۲۵ ساله مشخص گردید.

کلیدواژه ها

گدارچای ، شبیه سازی عددی ، مدل دوبعدی ، پهنه سیلابی ، HEC-RAS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.