بررسی اهمیت مدیریت پسماندهای ساختمانی و پتانسیل بازیافت آنها

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_1965
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 284
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هومن فخری اسلامی

لیسانس مهندسی آب،دانشگاه تبریز

چکیده

آیا می دانید مدیریت پسماند ساختمانی چیست و این کار چه اهمیتی در حفظ محیط زیست دارد؟ همانطور که می دانید در حال حاضر با توسعه صنعت ساخت و ساز در کشورهای مختلف جهان، موضوع بازیافت و آلودگی هایی که محیط زیست را در برگرفته اند بسیار جدی است و ضرورت توجه به آن بر کسی پوشیده نیست .با افزایش ارزش زمین و ملک در کلان شهرها و حومه ها سرمایه گذاران تمرکز خود را بر این بخش ها می گذارند. آنها با تخریب بناهای قدیمی روز به روز ساختمان های جدید و چند طبقه می سازند. به همین دلیل تولید نخاله های ساختمانی افزایش چشمگیری نسبت به قبل پیداکرده است . همچنین مصالح ساختمانی بازیافتی سهم بسزایی از نخاله های شهری را در کشورهای درحال توسعه و یا توسعه یافته به خود اختصاص می دهند.حجم بالای زباله های شهری خصوصا نخاله های ناشی از تخریب بافت های فرسوده منجر به بروز مشکلات فراوان در مناطق پر جمعیت می شود. از این رو توجه به بازیافت آن ها به دلیل مسائل زیست محیطی ، کمبود مکان های دفع زباله ، ایجاد منظره ای نامناسب و کمبود مصالح اولیه امری بسیار ضروری است .افزایش روز افزون جمعیت و نیاز مردم به مسکن ، فعالیت های عمرانی را دو برابرکرده و روزانه شاهد تخریب ، ساخت و ساز و نوسازی های بی شمار در تمام نقاط شهری هستیم . تنها با مدیریت دورریزهای ساختمانی می توان از بروز مشکلات زیست محیطی جلوگیری کرد.تولید مواد زاید حاصل فعالیت های انسان در زمینه های مختلف از جمله سازندگی و توسعه شهرهاست . تغییر شیوه زندگی مردم و تمایل آن ها به زندگی در خانه های نوساز باعث می شود تا حجم ساخت و ساز بالا رود. در نهایت میزان دورریزها و نخاله های ساختمانی افزایش پیدا کند.خوشبختانه با پیشرفت علم و تکنولوژی تحقیقات فراوانی بر روی این مسئله انجام و تدابیر ویژه ای بدین منظور اندیشیده شده اند. یکی از بهترین و قابل توجه ترین راهکارهای مدیریت مصالح ناشی از تخریب سازه ها، بازیافت آن هاست . زیرا نه تنها از نظر اقتصادی بصرفه است ، بلکه فواید زیست محیطی بسیاری نیز به همراه دارد.

کلیدواژه ها

پسماند، مدیریت پسماند،نخاله های ساختمانی ، پتانسیل بازیافت نخاله های ساختمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.