عملکرد رضایت بخش الگوریتم ها و شبکه های عصبی در پیش بینی مصرف برق

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_1946
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 184
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر صابری

دانشجوی دکترای عمران مدیریت ساخت، گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن،

حسن احمدی

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن،

داود صداقت شایگان

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن،

علی اصغر امیرکاردوست

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن،

چکیده

پیش بینی مصرف برق، یکی از مهمترین اقدامات و از اصلی ترین وظایف تیم صنعت برق برای مدیریت و راهبری شبکه در هر کشور است . صنعت برق بدون تخمین میزان مصرف در سالهای آتی ، نمی تواند برنامه ریزی مناسبی برای پاسخگویی به تقاضا در بخشهای مهمی چون صنعت ، کشاورزی ، خانگی و عمومی داشته باشد. در سالهای اخیر، شبکه های عصبی و الگوریتمهای فراابتکاری و یا ترکیبی از آنها، برای پیش بینی مصرف برق مورد توجه محققان بوده است . در پژوهشها و تحقیقات صورت گرفته ، کمینه کردن میزان خطای پیش بینی و به حداقل رساندن آن، همواره مورد تاکید بوده است . در این مقاله ، نتایج حاصل از پیش بینی مصرف برق در ایران که در مجلات معتبر به چاپ رسیده و از لحاظ زمانی ، امکان مقایسه آن با مقدار واقعی مصرفمیسر شده، مورد بررسی قرار گرفته اند. بررسی این پژوهشها مبین آن است که متوسط خطای پیش بینی شبکه های عصبی و الگوریتمهای فراابتکاری مورد استفاده، نسبت به مقدار واقعی مصرف در حدود هشت درصد است و نتایج به طور متوسط تا نود و دو درصد به واقعیت نزدیک بوده است . این بدان معناست که استفاده از این روشهای نوین ، می تواند برای برنامه ریزی و مدیریت شبکه برق، راهگشا و مناسب باشد. محققان باید با بررسی مدلهای متعدد حاصل از الگوریتمهای فراابتکاری و شبکه های عصبی ، این میزان خطا را به حداقل رسانده و پیش بینی ها را تا حد امکان به واقعیت نزدیک کنند.

کلیدواژه ها

پیش بینی مصرف برق، الگوریتم های فراابتکاری ، شبکه های عصبی ، مصرف انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.