عیب یابی در سازه فضاکار با استفاده از شاخص آسیب انرژی کرنشی مودال

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_1849
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 229
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا حشمتی شاهبلاغی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی سازه، دانشگاه محقق اردبیلی

الهام قندی

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه محقق اردبیلی

شیرین اسماعیلی نیاری

دانشیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

سازه ها پس از ساخت و در طول مدت بهره برداری همواره تحت تاثیر عواملی همچون شرایط محیطی ، ارتعاشی ، انفجار، باد، افزایش بارهای اعمالی و ... قرار گرفته و باعث زوال و استهلاک اعضا در سازه می گردد که این امر اهمیت پایش سلامت سازه را بیش از پیش برجسته می سازد. هدف از پایش سلامت سازه، تعیین وضعیت حال حاضر و خرابی های احتمالی در سازه موجود می باشد. غفلت از آسیب موضعی ممکن است منجر به کاهش عمر مفید و عملکرد سازه و یا حتی ناپایداری و ریزش کلی سازه گردد. لذا تشخیص آسیب یک مسئله مهم در مهندسی سازه می باشد و چنانچه این مورد به موقع صورت گیرد می توان از وقوع حوادث بزرگتر جلوگیری کرد. روشهای مختلفی در رابطه با شناسایی آسیب های سازه ای بر اساس ارتعاش، که حساسیت بالایی نسبت به خرابی دارند توسط محققان مورد بررسی قرار گرفته و از جمله ی این روشها، شاخص آسیب انرژی کرنشی مودال (MSEBI) می باشد که از طریق تغییر در داده های دینامیکی استخراج می گردد. در این مقاله از نرم افزار متلب ۱ جهت تحلیل دینامیکی و محاسبات استفاده شده و جهت بررسی کارائی روش مذکور در شناسایی محل آسیب ، یک صحت سنجی و مثال عددی از سازه های فضاکار که جزو سازه های کارامد در صنعت سازه می باشد ارائه گردیده است . نتایج به دست آمده نشان دادند که روش فوق، با دقت بالایی قادر به تشخیص آسیب های چندگانه می باشد.

کلیدواژه ها

شبکه دولایه ، انرژی کرنشی مودال، تشخیص آسیب ، آنالیز مودال، سازه فضاکار، اشکال مودی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.