مدلسازی عددی ستون های سنگی مسلح شده با ژئوگرید افقی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_1813
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 162
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائزه غفاری

دانشجو کارشناسی ارشد عمران گرایش ژئوتکنیک، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان،ایران،

وحید توفیق

دانشیار گروه مهندسی زلزل ه و ژئوتکنیک، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته،کرمان، ایران

چکیده

خاک کهن ترین مصالح ساختمانی است که به دلیل وفور آن در طبیعت ، یکی از پرمصرف ترین و مهم ترین مصالح در مهندسی ژئوتکنیک به شمار می رود. اغلب خاکهای طبیعی موجود از نظر مهندسین ژئوتکنیک ، به دلیل مشخصات فنی نامطلوب، برای استفاده مناسب نمی باشند. ستون های سنگی یکی از پر کاریرد ترین روش های بهسازی خاک می باشند، که هزینه اجرایی نسبی کمی دارند و به راحتی نصب و اجرا می گردند که یک روش موثر، اقتصادی و سازگار با محیط زیست برای اصلاح چنین خاک ها می باشد . تسلیح خاک با استفاده از ستون های سنگی مسلح شده با ژئوسنتتیک ها یکی از مسائل حائز اهمیت می باشد که باعث افزایش ظرفیت باربری و کاهش برامدگی جانبی می شود. امروزه نتایج حاصل از یک تحلیل عددی در کنار کار آزمایشگاهی می تواند در جهت مقایسه نتایج و صحت سنجی آنها کمک شایانی داشته باشد. یکی از راه های تحلیل عددی که در حال حاضر بیشترین کاربرد را دارا می باشد، روش اجزا محدود است و همچنین نرم افزار ABAQUS یکی از پرقدرت ترین نرم افزارها در زمینه تحلیل به روش اجزا محدود می باشد. هدف از انجام این مقاله ، بررسی عددی با روش اجزای محدود و مدلسازی بوسیله نرم افزار ABAQUS و مقایسه خروجی آن با نتایج حاصل از مطالعه آزمایشگاهی می باشد. هم چنین بررسی تاثیر مسلح شدگی ، قطر ستون های سنگی ، فاصله ژئوگرید ها، طول مسلح شدگی ، سختی ژئوگرید ها بررسی شده است . نتایج بدست آمده نشان دهنده افزایش ظرفیت باربری ، کاهش نشست و شکم دادگی ستون های سنگی مسلح شده افقی است .

کلیدواژه ها

تسلیح، ستون سنگی، ژئوگرید، برآمدگی جانبی، اجزا محدو د، آباکو س

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.