بررسی عملکرد اجزاء مختلف بتن در ساخت بتن استحصالی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
- کد COI اختصاصی: ICACU02_1654
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 164
نویسندگان
کارشناسی ارشد عمران ،دانشگاه آزاد تبریز
چکیده
در سالهای اخیر همزمان با افزایش نرخ ساخت و ساز و همچنین تخریب سازه های قدیمی ، معضلات زیست محیطی مختلفی پدیدار شده است . از جمله این معضلات می توان به کمبود منابع طبیعی مانند سنگدانه و کمبود مراکز دفن اشاره کرد. راه حلی که محققین مهندسی عمران اخیرا پیشنهاد کرده اند، بازیافت نخاله های ساخت و تخریب و استفاده مجدد از آن به عنوان مصالح سنگدانه ای در تولید بتن است . سنگدانه های بازیافتی بتنی به مراتب کیفیت کمتری نسبت به سنگدانه های طبیعی دارند. لذا عموما انتظار می رود بتن ساخته شده با سنگدانه بازیافتی بتنی (بتن بازیافتی ) دارای خواص مهندسی ضعیف تری نسبت به بتن معمولی باشد.هر چند که این موضوع به شدت تحت تاثیر کیفیت و کمیت سنگدانه بازیافتی مصرفی در بتن است . در این مقاله باتوجه به اهمیت موضوع، تاثیر بتن اولیه سنگدانه های بازیافتی بتنی برروی خواص مهندسی سنگدانه بازیافتی بتنی و همچنین بتن بازیافتی تحقیق و بررسی شده است . برای این منظور سه نوع شن بازیافتی بتنی تهیه و تولید شد. سپس مشخصات عملکردی سنگدانه های تولیدی با استفاده از آزمایش های جذب آب، چگالی ، سایش لوس آنجلس و دوام در برابر چرخه های ذوب و یخبندان تعیین شد. در ادامه با استفاده از مصالح تولیدی ،مجموعا ۸ طرح اختلاط بتن ساخته شد و با انجام آزمایش های درصد جذب آب، مقاومت فشاری و همچنین دوام در برابر پوسته شدگی ، عملکرد نمونه های بتنی ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که در حیطه این پژوهش ، نوع بتن اولیه چندان برروی عملکرد بتن های بازیافتی تاثیرگذار نیست . همچنین در خصوص دوام بتن های بازیافتی در برابر پوسته شدگی که با اعمال چرخه های مختلف ذوب و یخبندان صورت گرفت ، با افزایش نسبت جایگزینی ، حجم تخریب سطح نمونه های بتنی افزایش یافت .با این وجود، کماکان بتن های بازیافتی از عملکرد قابل قبولی در برابر پوسته شدگی برخوردار بودند.کلیدواژه ها
سنگدانه بازیافتی بتنی ، مقاومت فشاری ، دوام در برابر پوسته شدگی ، بتن اولیه سنگدانه های بازیافتیمقالات مرتبط جدید
- مدیریت پسماندهای پتروشیمی در ایران
- جایگاه معماری سبز در چشم انداز شهرهای تاب آور
- کاربرد برنامه ریزی همکارانه در سوانح طبیعی (مطالعه موردی امداد و نجات وشبکه های دسترسی شهری در زمان وقوع زلزله)
- وضعیت کیفی هوای کلان شهر تهران بر اساس شاخص AQI طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲
- مانور ابزاری مناسب برای فرآیند یادگیری و پاسخی موثرجهت کاهش خسارات ناشی از شرایط اضطراری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.