بررسی سکه های ایران درزمان حکومت های آق قویونلو وقراقویونلو

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_1494
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 286
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میترا شاطری

دانشیار گروه باستان شناسی دانشگاه شهرکرد

کبری طهماسبی

دانشجوی ارشد باستان شناسی دانشگاه شهرکرد

چکیده

سکه ها از جمله منبعی مهم وبا ارزشی هستند که می توانیم از طریق آن ها به منبع پولی حکومت ها بپردازیم و غنی یا فقیر بودن آن هارا بسنجیم .سکه ها نقش اساسی در پیشبرد و اهداف حکومت ها داشته است وبا توجه به مطالعات ی که ما انجام دادیم سکه ها هم در حکومت های محلی آق قویونلو هاو قراقویونلو دارای اهمیت بسزایی بودند. آن ها تمام سعی خود را می کردند که سکه هایی ضرب کنند که برای آن ها باارزش باشد و بتوانند به آن ها به صورت یک حکومت مستقل نگاه کنند و بسیار توجه می کردند به القاب و عناوینی که بر روی آن ها به کار می بردند. سکه های آن ها دارای عناوین و القاب شیعی بودند واسم پادشاه هم بر روی آن ها آمده است . عناوینی همانند السلطان الاعظم ، خلدالله، ملکه وسلطانه وآیه هفت سوره زلزال بر روی سکه آمده است وبر روی اکثر سکه ها شعار مذهبی دیده می شود و شور شارژهای مربوط به هرکدام از پادشاه و محل ضرب سکه ها دیده می شود. در این پژوهش دریافته اندوزی از شیوه کتاب خانه ای بهره برده وبه صورت توصیفی -تحلیلی انجام گرفته است . ازجمله پرسش های مطرح شده در این پژوهش شامل چگونگی القاب و عناوین به کار رفته درسکه ها و محل ضرب سکه می باشد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که این سکه ها دارای عناوین و مضامین شیعی بودند وهر کدام از پادشاهان دارای سکه های مخصوص خود بوده اند.

کلیدواژه ها

سکه ،_اق قویونلو، قرا قویونلو، عناوین وشعارها .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.