رهیافت فرهنگی -اجتماعی ، مکان سازی و یاد سازی در مدیریت بافت تاریخی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_1285
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 191
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیما نیازمند

معاونت معماری و شهرسازی شهرداری تهران، کارشتاسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت معماری

چکیده

بافت تاریخی در شهر ها میراث ملموس و ناملموس تاریخی را در خود پرورانده است که از منظر فرهنگی دارای اهمیت فراوانی است . ارتباط میان میراث تاریخی بنا های مختلف ، و دیگر فضاهایی که عرصه عمومی را تشکیل می دهند، شهرسازی و عناصر آن و هویت را بیان می کنند. و ارتباط پیچیده میان تمامی عناصر مکان های موجود و از بین رفته شهر را بر عهده دارد. زیرا با حافظه تاریخی و هویت فرهنگی اجتماعی ساکنان پیوند خورده است . بافت های تاریخی لزوما در شکل بناهای تاریخی معنا نمی شوند بلکه یادآور فرهنگ ، اعتقادات ،آداب و رسوم و میراث معنوی و تاریخ شفاهی شهر هستند. نابودی یا تخریب این بناها که صاحبان و خالقانش پیشینیان بودن و ما امانت دار آنها برای آینده گان هستیم باعث صدمه به حافظه تاریخی و هویتی حتی فرهنگ ها و آداب و رسوم ساکنان است . مدیریت بافت تاریخی شهرها باید رویکرد اجتماعی فرهنگی و کمک ظرفیت های اجتماعی مردمی ، رهیافت و دیدگاههای نوینی را به عنوان فرایندی در مقابل تحلیل های اولیه در مورد طراحی شهری که تنها بر پایه آسایش زندگی ماشینی متکی بوده، مطرح می کند. نیازهای مردم و توجه به عرصه های عمومی در شکل گیری آرامش و تجربه زندگی در شهر، با رویکرد مضامین اخلاقی وفرهنگ گذشتگان را به خلق فضاهای زیبا از لحاظ بصری و بامعنا و هویتی اصیل و حفظ میراث فرهنگی هنری از لحاظ مفهومی و دربرگیرنده فعالیت های اجتماعی پایدار از لحاظ کارکردی گره بزند.هدف از این مقاله ارائه دیدگاهها برای مدیریت بافت تاریخی شهرها با تاکید بر رهیافت بازآفرینی فرهنک اصیل مبنا، برندسازی شهری ، باز زنده سازی و مکان سازی و یادسازی و الزامات فرهنگی اجتماعی در بافت تاریخی است . لذا پس از تعریف مختصری از از بافت های تاریخی وتاریخچه مدیریت بافت تاریخی به اهمیت رهیافت ها اشاره می گردد.

کلیدواژه ها

بافت تاریخی ، رهیافت فرهنگی اجتماعی ، مکان سازی ، یادسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.