تاریخچه سیل در ایران و بررسی روش های پیشگیری از آن(نمونه موردی ؛ سیل شیراز)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_1225
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 477
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ویدا خاکی

استاد تمام دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس

رضا طولابی

دانشجوی کارشناسی مهندسی شهرسازی دانشگاه آزاد شهرقدس

چکیده

سیل عبارت است از سرریز شدن آب رودخانه یا منبع مشابه دیگر که در طی یک دوره زمانی اتفاق می افتد. باران سنگین و ذوب سریع برف مهم ترین دلیل وقوع سیل است . دورههای بارش سنگین ، می تواند زیادشدن حجم آب وارده به راه های آبی را به دنبال داشته باشد و منجر به افزایش سطح آب در نهرها و رودها شود. سیل هنگامی اتفاق می افتد که کانال رودخانه یا مسیر طبیعی جریان آب نتواند ظرفیت طغیان را تحمل کند.توجه به هشدارهای هواشناسی که از طریق رسانه ملی ، سایت های خبری و فضای مجازی منتشر می شود، بسیار ضروری است و افراد در مناطق مختلف باید این هشدارها را جدی بگیرند. به ویژه در فصول بارشی اگر برنامه سفر دارند باید هشدارهای هواشناسی را مورد توجه قرار دهند و در طول مسیر در کنار رودخانه ها و مسیرهایی که آبگیر هستند به هیچ وجه توقف نکنند. افرادی که در مناطقی زندگی می کنند که بحران سیل در آنجا شایع است باید در هنگام وقوع هشدارها به طور کامل آماده باشند. همچنین اگر پیام تخلیه منازل داده می شود، افراد باید کوتاهترین زمان ممکن محیط را تخلیه کنند.سالانه روش های نوینی برای مقابله با سیل ارایه داده میشود که در این مقاله علاوه بر بررسی علل وقوع سیل ، روش های مقابله و جلوگیری از آن نیز بررسی میشود.

کلیدواژه ها

(سیل ،روش های پیشگیری ،سیل شهری ،سیل در جهان،سیل ۹۸ شیراز)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.