بررسی رضایت از مسکن مهر شهر قهجاورستان با رویکرد تحقق عدالت اجتماعی (مورد تاکید در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی )

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_1171
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 172
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی ابراهیمی بوزانی

استادیار رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه پیام نور، ایران

مهدی حیدری

کارشناس ارشد جغرافیا برنامه ریزی شهری گرایش بازآفرینی و مسکن ، دانشگاه پیام نور، ایران

چکیده

تحقق عدالت اجتماعی که از آرمانهای مهم انقلاب اسلامی ایران است در بیانیه گام دوم انفلاب اسلامی به شدت مورد تاکید قرار گرفت . یکی از ابعاد مهم عدالت ، دسترسی همگان به مسکن مناسب است . در این جهت یکی از ابتکارات مهم نظام جمهوری اسلامی اجرای طرح مسکن مهر بود. هر چند هدف این طرح مقدس بوده لیکن بررسی میزان رضایت ساکنان این مجتمع های مسکونی اهمیت زیادی دارد تا بتوان با احصاء مشکلات و مزایای آن در تجارب مشابه به تصمیم گیری شایسته تری نایل شد. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت توصیفی -تحلیلی است . در جمع آوری داده ها واطلاعات از روش های اسنادی و میدانی استفاده شده است . جامعه آماری نعداد ۲۳۰سرپرست خانوار ساکن مجتمع طلوع اندیشه و صبا گسترشهر قهجاورستان و حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران ۸۰ سرپرست خانوار است که به روش تصادفی منظم از آنها پرسشگری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPPS استفاده شده است . یافته های حاصل از آزمون کای اسکوتر نشان می دهد که بین ویژگی های فردی ، جنسیت و وضعیت تاهل با رضایت مندی از واحد مسکونی رابطه معنی داری وجود دارد. علاوه براین ، نتایج حاصل از تحلیل همبستگی پیرسون نشان میدهد که بین متغییرهای سن و درآمد ماهیانه و رضایت از مجتمع مسکونی رابطه معنی دار وجوددارد. همچنین نتایج استخراج شده از آزمون t نشان دادکه رضایت مندی ساکنان از مجتمع مسکن مهرطلوع اندیشه با توجه به میانگین کلی در حد متوسط (۳۱/۳)است . نتایج آزمون t مستقل برای مقایسه دو مجتمع مسکونی مهر نشان داد که اختلاف معنی داری از نظر سطح رضایت مندی در مسکن مهر طلوع اندیشه و صبا گستر شهر قهجاورستان وجود ندارد.

کلیدواژه ها

رضایت سکونتی ، کیفیت زندگی ، عدالت اجتماعی ، مسکن مهر، شهر قهجاورستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.