CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اولویت بندی و ارائه مدل پارامترهای موثر بر گردشگری شهرهای استان کردستان مبتی برسیستم های اطلاعات مکانی (GIS)

عنوان مقاله: اولویت بندی و ارائه مدل پارامترهای موثر بر گردشگری شهرهای استان کردستان مبتی برسیستم های اطلاعات مکانی (GIS)
شناسه ملی مقاله: ICACU02_1143
منتشر شده در دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

فرهاد فقیهی - گروه مهندسی نقشه برداری دانشگاه فنی و حرفه ای تهران ایران

خلاصه مقاله:
استان کردستان باتوجه به ظرفیت های بالقوه در زمینه گردشگری و با وجود فقر گسترده که باعث به وجود آمدن صنعت قاچاق در استان گردیده است ، نیازمند تحول صنعت قاچاق به صنعت موثر و درآمدزای گردشگری است . با وجود برنامه ریزی اصولی و مناسب و همچنین شناسایی مزیت ها و محدودیت های گردشگری استان کردستان می توان به توسعه ی منطقه و در نتیجه توسعه ی ملی امیدوار بود. هدف از پژوهش حاضر اولویت بندی و ارائه مدل پارامترهای موثر بر گردشگری شهرهای استان کردستان می باشد. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش تحلیلی - توصیفی است . معیارهای اصلی مورد سنجش شامل امنیت ، ورزش، پوشش گیاهی ، بارش، دما، شیب ، راه های دسترسی ، خدمات مسافرتی ، کارگاه های اقتصادی ، جاذبه اقتصادی ، جاذبه انسانی ، جاذبه مذهبی ، جاذبه تاریخی ، جاذبه فرهنگی و جاذبه طبیعی می باشد. با توجه به انتخاب مدل AHP جهت تجزیه و تحلیل داده ها ابتدا ساختار سلسله مراتبی از معیارهای اصلی و زیرمعیارها به دست آمده، که برای این کار از نرم افزار کاربردی Expert Choice استفاده شد. پس از وزن پذیری با روش AHP، در قالب عملیات انطباقی و همپوشی لایه ها به وسیله نرم افزار GIS ترکیب و تلفیق گردیدند. با توجه به نتایج مناطق غربی استان به خصوص شهرهای بانه و مریوان به عنوان بهترین مناطق برای سرمایه گذاری در بخش گردشگری معرفی شده اند و باید بیشترین توجه به این شهرها باشد البته یکسری از کمبودها از جمله امنیت و وضع راههای دسترسی باید بهبود یابند.

کلمات کلیدی:
گردشگری ، شهرهای بانه و مریوان، سیستم اطلاعات جغرافیایی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1613216/