نگاهی به گردشگری غار زیرمجموعه ای از گردشگری بوم گردی ( نمونه موردی : غار کتله خور زنجان)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_1140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 256
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هومن ثبوتی

استادیار، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران

ابوالفضل افضلی

دانشجوی دکترای معماری، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران

احمد آذریان

دانشجوی دکترای معماری، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران

چکیده

بوم گردی یکی از انواع گردشگری جایگزین است که در دهه ۱۹۸۰ به عنوان یک فعالیت در حوزه طبیعی و فرهنگی مطرح شده و به یکی از زیر مجموعه های پر طرفدار صنعت گردشگری تبدیل گردیده است . گردشگری غار( غارگردی ) که زیرمجموعه ای از بومگردی است ، اخیرا بازدیدکنندگان زیادی را که به ورزشهای ماجراجویی و طبیعت گردی علاقه دارند به سمت خود جذب کرده است . استان زنجان که غار کتله خور آن مورد بحث است دارای ساختار زمین شناسی و ژئومورفولوژی ۱ قابل توجهی است . هدف این تحقیق بررسی گردشگری جایگزین در غار کتله خور و بررسی پتانسیل های غارگردی در آن است ، این غار با استلاگتیت ها۲ و استلاگمیت ها۳ی ارزشمد خود یکی از ارزشهای مهم گردشگری در منطقه است . این منطقه نیز به دلیل داشتن منابع طبیعی و فرهنگی یکی از مناطق مهم کشورمان از نظر تنوع بومگردی به شمار می رود که در واقع علاوه بر غارگردی ، پتانسیل آن را داراست که فعالیت های تفریحی متنوعی بر پایه طبیعت به ویژه گردشگری کوهستانی ، گردشگری گیاه شناسی ، گردشگری روستایی و... در آن برنامه ریزی گردد. این پژوهش با این دیدگاه که چگونه می توان از پتانسیل غارگردی منطقه در بخش گردشگری بومگردی استفاده نمود انجام گردیده است . در این زمینه ، ظرفیت های گردشگری غار کتله خور مشخص شده و این پتانسیل از نظر ارزشهای منابع طبیعی و فرهنگی مورد مطالعه قرار گرفته است . تجزیه و تحلیل SWOT از نظر پتانسیل گردشگری غارگردی منطقه ، نقاط قوت و ضعف آن و فرصت ها و تهدیدهایی که ممکن است در آینده ایجاد شود نیز صورت پذیرفته است .

کلیدواژه ها

بوم گردی ، گردشگری غار، غارگردی ، غار کتله خور، زنجان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.