اثربخشی معماری بیوفیلیک در ارتقاء کیفیت معماری باشگاه هنر درمانی بیماران روانی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_1066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 150
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرعلی پازنده

دانشجوی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، ایران

لیلی کریمی فرد

استادیار گروه هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، ایران

چکیده

اتصال محکم زندگی انسان و طبیعت به عنوان عنصر ذاتی و فطری ، این تصور بشر برای فرار از تحت سلطه بودن سیستم های حیات به وسیله پیشرفت بشریت و فن آوری های نوین به شکلی که توانایی تغییر و انتقال بنیادین جهان طبیعت را داشته باشد را زیر سوال برده است و به تبع این توهم نابخردانه معماری ای را ایجاد کرده که تراکم شدید ساختمانها و فروپاشیدن محیط طبیعی اطراف و جدایی مردم از اکوسیستم و فرآیندهای طبیعی را به دنبال داشته است . در دنیای کنونی افزایش بی رویه جمعیت شهرها از یک سو و توسعه بی ضابطه و عدم توجه به اینکه فضای معماری به عنوان بستری مهم برای فعالیت های انسانی ، تاثیرات عمیقی بر سلامت روان می گذارد از سوی دیگر و هم چنین صنعتی شدن بدون توجه به آسایش و سلامت افراد، نیازهای وی ، جوامع بشری را در معرض بحران قرار داده است . لذا چالش اصلی جوامع انسانی ، معماری و شهرسازی در حال حاضر و در آینده نزدیک ، ارائه روشهایی برای طراحی فضاهای شهری جدید جهت زندگی سالم و پیشگیری از مشکلات جسمی و روحی است ، که جایگزین طراحی های تک بعدیی که صرفا جنبه کمی ، اقتصادی و بی کیفیتی اغلب فضاهای معماری به جهت جدا شدن از زمین و استقرار در ارتفاع، و مشکل کم بود زمین در شهرهای بزرگ است توجه می گردید شدهاست ، اما مهم ترین بخش فضاهای شهری مراکز درمانی هستند. لذا در پژوهش حاضر سعی بر آن شدهاست که با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و میدانی به روش توصیفی -تحلیلی به بررسی راه حلی نوین یعنی باشگاه هنردرمانی به عنوان یکی از شیوههای رواندرمانگری می تواند در تشخیص و درمان بسیاری از اختلالات، زیرمجموعه مراکز درمانی غیردارویی (هنر درمانی ) با استفاده از طبیعت و بهرهگیری از مولفه های اثربخش معماری بیوفیلیک در ارتقاء سلامت مردم، به کمک نتایج به دست آمده از تحلیل دادهها یعنی شناخت نیازهای انسانی ، ایجاد همزیستی ، حس تعلق ، پویایی و تحرک، تناسب زیبایی شناسانه بین معماری و شهر به حداکثر کیفیت و کاهش مدت زمان درمان در باشگاههای سلامت کمک نمود.

کلیدواژه ها

باشگاه هنر درمانی ، سلامت روان، معماری بیوفیلیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.