واکاوی چگونگی تاثیر ادراک بر شناخت محیطی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_1029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 221
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان هوشمند یکتا

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی صائب، ابهر، ایران.

ندا مسروری جنت

دکتری, استاد گروه معماری, هیات علمی موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی صائب, ابهر, ایران.

چکیده

نحوه ادراک محیط یکی از مباحث و مفاهیم کلیدی در حوزه مطالعات متقابل انسان- محیط در مقیاس های کلان و خرد است . از آنجا که نظام عصبی وادراکی انسان مسئول برقراری ارتباط بین انسان و محیط زیست اوست و امکانات و محدودیتهای خاصی دارد لذا نمی توان بدون توجه و اشراف کافی به فرایندهای درک و فهم محیط از سوی مردم و سازوکارهای مرتبط با آنها، مبادرت به مداخله در محیط کرد. ز یرا همین درکو فهم است که در نهایت تعبیر و تفسیر آنان را از محیط و جهان پیرامونشان شکل می دهد و اغلب به شکل رفتار در محیط بروز و ظهور پیدا میکند . انسان جهت برقراری ارتباط و تعامل با محیط نیازمند کسب اطلاعات از محیط اطراف خود است . محیط اطراف، یا به عبارتی ، جهان واقعی ، همواره به عنوان فرستنده، اطلاعات مربوط به خود را در ابعاد و به روش های مختلف ارسال می کند. انسان نیز همواره، به عنوان گیرنده ی این اطلاعات و همچنین بخشی از محیط را دریافت می کند. یکی از مهم ترین و ضروری ترین ابعادی که در طراحی محیط ( طراحی شهری و معماری ) باید به آن دقت شود فرایند احساس ، ادراک و شناخت محیطی است که تجربه مکان را برای انسان هموار می سازد. برای ساختن محیط های سازگار و متناسب بتا نیازهای ادراکی رفتاری شهروندان باید شناخت صحیح و دقیق از رابطه بین انسان و محیط بدست آورد. به عبارت دیگر، در طراحی محیطی شناخت رابطه بین عناصر و شکل محیط و تاثیر آن بر سطوح مختلف رفتاری ، احساسی و ادراکی استفاده کننده از محیط دارای اهمیت خاصی است .

کلیدواژه ها

ادراک، ارتباط انسان و محیط ، فرآیند احساس، طراحی محیط ، روانشناسی محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.