بررسی نقش متغیرهای طراحی مربوط به آشپزخانه در کیفیت هوای داخلی منازل مسکونی شهرستان خرم آباد

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_0988
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 166
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه قنبری

دانشجوی کارشناسی ارشد انرژی و معماری دانشگاه هنر اسلامی تبریز

آیدا ملکی

عضو هیات علمی دانشگاه هنر اسلامی تبریز، ایران

محسن میرمحمدی

عضو هیات علمی دانشگاه تهران، ایران

نسیم رفیعی راد

مدرس گروه معماری ،دانشگاه فنی و حرفه ای تهران،ایران

چکیده

از آنجا که افراد بخش عظیمی از زندگی خود را در ساختمان ها سپری می کنند ضرورت دارد اصول طراحی ساختمان ها در راستای اعتلای سلامت کاربران مورد بازبینی قرار گیرد. افزایش آمار بیماری های مرتبط با هوای داخلی ساختمان ها، از جمله بیماری های قلبی و تنفسی نشان می دهد توجه به عوامل موثر منتج از معماری بنا در افزایش آلاینده ها موضوع مهمی است که لزوم تحقیقات بیشتر در این زمینه را ایجاب می کند. در این تحقیق نقش متغیرهای معماری تاثیرگذار بر میزان آلاینده های هوای داخلی سنجیده شده است . متغیرهای تحقیق پیش رو در حوزه معماری می باشند که همین موضوع علت بدیع بودن این پژوهش می باشد. این متغیرها عبارتند از بررسی تاثیر نقش پنجره، حجم آشپزخانه ، باز یا بسته بودن طرح آشپزخانه ، شماره طبقه آشپزخانه .در این تحقیق کمی ، از روش های تجربی و میدانی جهت جمع آوری داده ها استفاده شده است ، در واقع با حضور در محل آشپزخانه های ۴۹ منزل مسکونی در شهرستان خرم آباد، به اندازه گیری میزان غلظت دی اکسید کربن و ذرات معلق اقدام گردید. سپس داده ها در نرم افزارهای مرتبط ، تجزیه و تحلیل شده و میزان همبستگی نتایج مورد دقت قرار گرفت . در نهایت پس از بررسی های آماری و تحلیل نقش متغیرهای مستقل پژوهش بر میزان آلاینده ها، بخشی از نتایج این تحقیق نشان می دهد که ؛ میانگین غلظت همه آلاینده ها در آشپزخانه های طبقه همکف کمتر از این مقدار در آشپزخانه های طبقه اول می باشد. و در مورد ذرات معلق تقریبا عکس این نتیجه وجود دارد. آشپزخانه های واقع در شرق و جنوب بیشترین مقدار غلظت دی اکسیدکربن را دارند. میانگین غلظت ذرات معلق در آشپزخانه های باز بیشتر از آشپزخانه های بسته می باشد. در مورد دی اکسید کربن عکس این نتیجه وجود دارد.

کلیدواژه ها

آشپزخانه ، آلاینده ها، کیفیت هوای داخلی ، سندرم ساختمان بیمار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.