بررسی موانع و امکانات بناهای سنتی یزد در راستای تحقق و توسعه معماری پایدار

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_0898
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 165
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژگان خارپرور

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری , دانشکده معماری و مهندسی , دانشگاه تکنولوژی , لنجو , چین

چکیده

امروزه با توسعه و پیشرفت صنعت ساختمان، لزوم توجه به معماری پایدار و ساخت و سازهای مبتنی بر معماری بومی در راستای استفاده بهینه ازمنابع طبیعی و مصالح بومی نسبت به قبل از اهمیت بیشتری برخوردارشده است . مسئله دیگری که اهمیت این موضوع را پر رنگ تر میکند گرمایش زمین و آلودگی هوا و مشکلات زیست محیطی است که به عدم تحقق اهداف معماری پایداری دامن زده است . با توجه به اینکه انرژی در معماری پایدار از شاخص های کلیدی جهت تحقق بخشیدن به پایداری محسوب می شود اما از طرف دیگر مشکلاتی همچون کمبود منابع فسیلی و آلودگی های زیست محیطی در دنیای امروز مطرح است ؛ بنابراین نمی توان از این مسئله حیاتی چشم پوشیدی کرد و معماری مدرن بایستی در جهت تحقق بخشیدن به کاهش استفاده از منابع فسیلی و کاهش آلودگی ها و معماری پایدار پیش برود.هدف از این مقاله بررسی ویژگی ها و موانع یکی از شهرهای کویری ایران یعنی شهر سنتی یزد است ؛ تا بررسی شود معماری سنتی شهر یزد تا چه میزان با اصول معماری پایدار همسو است . نتایج مطالعه حاکی از آن است معماری سنتی یزد دارای اصول پایداری می باشد اما متاسفانه با گذر زمان و به کارگرفتن مصالح جدید در ساخت و سازهای مدرن سبب شده است به طبیعت آسیب رسانده شود و از اصول پایداری کمی فاصله بگیرد.معماری مدرن بایستی با بهره گیری از معماری سنتی شهر یزد، راه حل های بهینه ای را به کار بگیرد. در واقع پایه های اصولی معماری گذشته را در نظر گرفته و ان را با روش های نوین همسو سازد که علاوه بر تحقق پایداری ، معماری بومی و ساختار سنتی شهر یزد حفظ شود.

کلیدواژه ها

یزد , معماری پایدار , اصول پایداری , موانع ,سازگاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.