نقش نور و ایجاد روشنایی در دکوراسیون داخلی و طراحی فضاهای داخلی نمونه موردی ( طراحی فضاهای مسکونی )

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_0641
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 209
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد عالمی

دانشجوی کارشناسی ناپیوسته مهندسی حرفه ای معماری، دانشکده مهارت و کارآفرینی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

سمانه جعفرزاده

دانشجوی کارشناسی ناپیوسته مهندسی حرفه ای معماری دانشکده مهارت و کار آفرینی واحد تبریز دانشگاه آزاد اسلامی تبریز ایران

علیرضا اشرف نهند

کارشناس ارشد مهندسی معماری، مدرس دانشکده مهارت و کارآفرینی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

الناز شکوری زاده

کارشناس ارشد مهندسی معماری هیات علمی دانشکده مهارت و کارآفرینی واحد تبریز دانشگاه آزاد اسلامی تبریز ایران

چکیده

امروزه نور و نور پردازی نقش بسیار مهمی در زندگی انسانها ایفا می آند. در زندگی مدرن امروزی نور تنها وسیله ای در خدمت ساخت اجسام و اشیاء پیرامون ما نیست بلکه عاملی است که بهره گیری درست و عالمانه از آن می تواند تاثیر سازنده ای در روح و روان، شادابی ، موفقیت و افزایش سطح بهره وری انسان در محیط و زندگی داشته باشد و درست به همین دلیل است که امروزه علم و هنر نورپردازی به یکی از رشته های بسیار مهم در جهان تبدیل شده است . نور عنصری است که بواسطه آن دیدن اشیاء ممکن می شود. نور می تواند ریتم خالقانه ای به یک فضای داخلی ببخشد. بدون نور نه فرم را احساس می توان کرد، نه رنگ را و نه بافت را . نورپردازی در یک فضای داخلی پیامدهای مهمی در بردارد. چه بسا نورپردازی مناسب یک فضا آن فضا را خوشایند و چشم نواز کند. نورپردازی در کنار ابعاد زیباشناختی ، بعد عملکردی هم دارد. نور مناسب در طول شب در یک فضای داخلی می تواند حس محدود بودن یا ابهام و هراس را بر طرف کند .نور مناسب یک اتاق حتی می تواند چهره آدمی را گرم و صمیمی کند.

کلیدواژه ها

نور، نورپردازی ، دکوراسیون داخلی ، طراحی مسکونی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.