معرفی و بررسی سیستم های هوشمند ساختمانی و مصالح نوین با رویکرد معماری پایدار

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_0638
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 193
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامران نوری کزج

مربی، کارشناسی ارشد معماری، گروه هنر و معماری، دانشگاه فنی و حرفه ای

سبحان محمدی

دانشجوی کارشناسی معماری، دانشگاه فنی و حرفه ای

امیرحسین اصلاح

دانشحوی کارشناسی معماری، دانشگاه فنی و حرفه ای

چکیده

رابطه انسان همواره از گذشته تا کنون با محیط زیست و طبیعت سیاره زمین دارای تکامل دائمی می باشد و از منابع آن استفاده نموده و بقای خود را حفظ کرده است اما استفاده بی رویه و نادرست از زمین و بهره برداری از آن برای ساختمان سازی باعث شده تا تاثیرات مخرب و منفی بر محیط زیست زندگی انسان همچون افزایش گاز های گلخانه ای و گرم شدن زمین وارد کند، و همچنین ساختمان سازی با بیش از۴۵ درصد از سهم انرژی مصرفی دنیا مهمترین بخش در مبحث اتلاف انرژی است . از این رو ساختمان های هوشمند در جهت ساختن محیطی مطابق باشرایط انسان و به کارگیری انرژی های تجدید پذیر و صرفه جویی در مصرفه سوخت به کار آمدند. موضوع اصلی تکنولوژی ساختمان هوشمند براساس اولویت قراردادن به شخص استفاده کننده و نیازهای او پایه ریزی شده و به آن نیاز ها در امروز و آینده پاسخی مناسب می دهد و قابلیت هماهنگ شدن با تکنولوژی های بعدی را داراست . همین امر منجر شده تا کشور های جهان با کمک سازمان های محیط زیست و دیگر سازمان های ساختمان سازی در پی برطرف کردن این تاثیرات منفی بر محیط زیست باشند و مشکلات حاکی از آن را رفع نمایند. تکنولوژی های مدرن در صنعت ساختمان سازی یکی از راه حل های حل این بحران زیست محیطی می باشد. در این مقاله ابتدا به شناخت مفهوم معماری پایدار و تکنولوژی در ساختمان سازی پرداخته می شود سپس سیستم های هوشمند ساختمانی و تکنولوژی های مرتبط با معماری پایدار مورد بررسی و تحلیل قرار میگیرد.

کلیدواژه ها

معماری پایدار، ساختمان هوشمند، سیستم BMS ، مصالح نوین ، تکنولوژی در معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.