بررسی تیپولوژی پلان ساختمانهای مسکونی بلندمرتبه در منطقه ۹ شهرداری شهر مشهد

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_0584
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 152
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه حامدمیرجعفری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران

اکرم حسینی

استادیار دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

هاشم شریعتمدار

استاد دانشکده مهندسی، گروه عمران، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران

چکیده

شهر مشهد نیز همانند سایر شهرهای بزرگ ایران، در سالهای اخیر بلندمرتبه سازی را راهحل مناسبی برای کاهش مشکلات مرتبط با افزایش جمعیت دانسته است . در این میان برخی مناطق شهر مشهد با اقبال بیشتری برای بلندمرتبه سازی همراه هستند. پتانسیل های اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی موجود در منطقه ۹ شهرداری مشهد، این محدوده را به یکی از پرکاربردترین نقاط شهر برای بلندمرتبه سازی بدل کرده است . هدف پژوهش پیش رو دستیابی به یک تیپولوژی واحد از طراحی پلان در ساختمانهای بلندمرتبه مسکونی در منطقه ۹ شهرداری مشهد است . همچنین تعداد اتاقهای خواب و فضاهای پیشنهادی موجود (فضاهای ورزشی ، لاندی ، اتاق پیانو و غیره) نیز برای ساختمانهای فوقالذکر بررسی شده است . نتایج حاصله برای بررسی تیپولوژی پلانها با توجه به محدودیت های نورگیری موجود نشان می دهد که به ترتیب فضاهای نشیمن و پذیرایی ، اتاقهای خواب و آشپزخانه در اولویت توجه به نورگیری مستقیم هستند و در صورت عدم امکان نورگیری برخی از فضاها با اولویت فوق الذکر برای سایر فضاها نورگیری غیر مستقیم در نظر گرفته خواهد شد. نیاز به فضاهای سبز به صورت بالکن نیز در تمام تیپولوژی های بررسی شده به وضوح نشان داده شده است . همچنین بررسی فضاهای خاص نشان می دهد که لاندری ، فضای ورزشی ، اتاق خدمه و کتابخانه دارای بیشترین اولویت توجه نسبت سایر فضاها مانند اتاق پیانو، استخر، اتاق سینما و غیره هستند.

کلیدواژه ها

تیپولوژی پلان، ساختمان مسکونی ، بلندمرتبه ، منطقه ۹ شهرداری مشهد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.