تاثیر طراحی منعطف کالبد مدارس بر زندگی اجتماعی کودک

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_0366
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 129
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساناز بهرمن

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه علم و صنعت.

محمدعلی خانمحمدی

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران

سمانه تقدیر

عضو هیئت علمی و استادیار دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

فضای کودک مهم ترین و اصلی ترین مکانی است که فرصت تجربه و یادگیری را برای آنها فراهم می نماید. از این رو طراحی محیط هایی کارآمد، در راستای پاسخ مناسب به نیازهای فضا، ضروری به نظر می رسد. نقش فضاهای یادگیری در آموزش نه تنها برای کودکان، بلکه برای تمامی افراد اجتماع قابل انکار نمی باشد؛ در همین راستا طراحی و ساخت فضاهای آموزشی منعطف ، جهت ارتقا مهارت اجتماعی و کودکمحور بودن فضا احتمالا ضروری می باشد؛ که در حین آموزش فضایی برای پرورش تعاملات اجتماعی فراهم می آورد. الگوهای رفتاری متنوع، ورودی فناوریهای نوین و نیاز به فضاهای چند منظوره، فضاهای آموزشی را به سمت انعطاف پذیری سوق می دهد. هدف از این پژوهش یافتن ارتباط بین رفتارهای اجتماعی و م عماری انعطاف پذیر بوده است . به منظور دستیابی به اهداف تحقیق در این مقاله ابتدا با مطالعه مبانی نظری و نظر صاحب نظران، عوامل کالبدی موثر بر کودک بررسی و در ادامه از طریق بررسی نمونه های موردی آن دسته از عوامل تاثیرگذار بر کودکان را شناسایی و بررسی می نماییم .یافته های پژوهش نشان دادند ، تغییر فضای کالبدی و ایجاد فضایی به مثابه شهر کودک می تواند بستری برای برآوردن اینگونه نیازها باشد تا کودکان علاوه بر بازی و فعالیت ، مهارت های اجتماعی خویش را نیز به واسطه بودن در کنار دیگر همسالانشان، یاد بگیرند.

کلیدواژه ها

شهر کودک، روابط اجتماعی ، کالبد منعطف ، فضای چند عملکردی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.