ضوابط تامین محرمیت بصری در بالکن واحدهای مسکونی : مقایسه ایران و جهان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_0356
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 177
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نگار زاهد

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه گیلان، گیلان، ایران

مجتبی پوراحمدی

استادیار دانشکده معماری و هنر، دانشگاه گیلان، گیلان، ایران

چکیده

عدم تامین محرمیت بصری لازم یکی از مهم ترین عواملی است که بر کارایی بالکن در آپارتمانهای مسکونی تاثیر منفی می گذارد. به نظر می رسد در اغلب ساختمانهای مسکونی کنونی ، محرمیت مورد نیاز ساکنان در فضاهای نیمه باز خصوصی آنگونه که باید تامین نمی گردد. نوشتار حاضر به دنبال دستیابی به مجموعه ای از توصیه های طراحی جهت تامین محرمیت بصری در فضای نیمه باز خصوصی واحدهای مسکونی در راستا آرامش خاطر و رضایتمندی ساکنان از این فضا است . این پژوهش کاربردی بوده و روش تحقیق انتخابی توصیفی -تحلیلی و گردآوری اطلاعات به شیوه اسنادی است . در تحقیق حاضر، از منظر محرمیت ، ضوابط طراحی بالکن در طرح تفصیلی شهر رشت و راهنماهای طراحی شهرهایی در کشورهای انگلستان، آمریکا، نیوزیلند و استرالیا مورد مطالعه قرار گرفته ، پس از مقایسه و آسیب شناسی ، پیشنهاد می گردد که در ضوابط ساختمانی ایران علاوه بر ضوابط مقرر، به مجموعه ای از توصیه های طراحی به منظور تامین محرمیت بصری در بالکن واحدهای مسکونی توجه گردد.

کلیدواژه ها

مسکن ، معماری ، محرمیت ، بالکن ، راهنمای طراحی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.