بررسی متغیرهای مو ثر بر شاخص های روشنایی در محیطهای داخلی ساختمانهای بلند اداری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_0348
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 145
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی جابری

کارشناسی ارشد فناوری معماری، دانشکدگان هنرهای زیبا، دانشگاه تهران،

متین علاقمندان

استادیار دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه شهید بهشتی

افرا غریب پور

استادیار دانشکده معماری، دانشکدگان هنرهای زیبا، دانشگاه تهران

چکیده

آسایش بصری به عنوان یکی از اساسیترین عوامل در تعیین کیفیت فضاهای معماری به شمار میآید. در این میان نقش نور طبیعی به عنوان کاملترین و مطلوبترین نور انکارناپذیر است. استفاده از نور روز میتواند علاوه بر افزایش بازدهی و کارایی باعث کاهش اضطراب، بهبود سلامت و شادابی در افراد و صرفه جویی در مصرف انرژی الکتریکی گردد. به طورکلی عوامل موثر بر میزان روشنایی محیط های داخلی را میتوان به دودسته عوامل محیطی و عوامل معماری تقسیم نمود. به دلیل همبستگی زیاد مولفه های معماری در ساختمانهای بلندمرتبه با یکدیگر میتوان با شناخت عوامل معماری و طراحی تاثیرگذار بر میزان روشنایی طبیعی محیط داخلی و بهینه سازی آنها علاوه بر استفاده از مزایای نور روز مصرف انرژی ساختمان را نیز کاهش داد. این تحقیق با بررسی متغیرهای محیطی و معماری موثر بر روشنایی طبیعی و آسایش بصری در محیط داخلی ساختمانهای بلندمرتبه اداری، به واکاوی هریک از این عوامل میپردازد. موقعیت جغرافیایی، وضعیت آسمان، آلودگیهای جوی، موانع و انعکاس سطح خارجی به عنوان مهمترین عوامل محیطی موثر بر میزان روشنایی محیط داخلی به شمار میروند. همچنین هندسه ساختمان، ابعاد و موقعیت پنجره، ضریب بازتاب سطوح، ضریب انتقال نور شیشه و ارتفاع خالص سقف به عنوان عوامل کالبدی موثر بر شاخص های سنجش نور طبیعی به شمار می آیند.

کلیدواژه ها

ساختمانهای بلند اداری، روشنایی طبیعی، مولفه های کالبدی، آسایش بصری، شاخص های ارزیابی نور روز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.