بررسی تنوع صفات رویشی و زایشی سه رقم سیب زمینی در منطقه آذربایجان غربی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش ملی تنوع زیستی و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NSBDIAE01_136
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 802
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میرمهدی نیکنام

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی

مهدی تاجبخش

استاد زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه ارومیه.

عبدالله حسن زاده

استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی.

محسن رشدی

استادیار زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی.

چکیده

کارکرد اکوسیستم ها مبتنی بر منابع ژنتیکی گیاهی، عملیات مدیریتی و عوامل زنده و غیر زنده محیطی می باشد و منابع ژنتیکی گیاهی نشان دهنده تنوع زیستی موجود در اکوسیستم های کشاورزی است که امروزه مفهوم گسترده تری را شامل شده و تنوعکلیه موجودات زنده اعم از گیاهان، جانوران و میکروارگانیسم هایی که به نحوی در تولید غذا به طور مستقیم یا غیر مسقیم نقش دارند را در بر دارد. علیرغم نقش اکولوژیکی که تنوع در پایداری و ویژگی های کارکردی اکوسیستم های کشاورزی دارا می باشد، مطالعات اندکی در این زمینه در جهان و به خصوص ایران انجام شده است. برای حفاظت و بهره برداری مطلوب از تنوع زیستی اکوسیستم های کشاورزی، شناخت ویژگی ها و پراکندگی مکانی و زمانی اجزا آن در همه سطوح ضروری است. 87- به منظور بررسی تنوع صفات رویشی و زایشی سه رقم سیب زمینی در منطقه آذربایجان غربی آزمایشی در سال زراعی 88در روستای دیزج تکیه واقع در 15 کیلومتری ارومیه اجرا گردید. ارقام شامل دزیره، آگریا و مورن در قالب طرح بلوک هایکامل تصادفی با چهار تکرار مورد بررسی قرار گرفتند. در زمان برداشت تعداد غده در بوته، وزن غده ها در بوته، متوسط اندازه تک غده، متوسط وزن تک غده، وزن تر شاخ و برگ، ارتفاع بوته، تعداد برگ، تعداد ساقه اصلی و تعداد ساقه فرعی در بوتهاندازه گیری شدند. نتایج حاصله نشان داد که ارقام مختلف تاثیر معنی داری بر کلیه صفات مورد مطالعه داشته است. رقم دزیره به غیر از صفات تعداد غده و ارتفاع بوته که دارای بیشترین مقدار بود در بقیه صفات دارای کمترین تولید بود. رقم مورن دارای کمترین ارتفاع بود ولی در بقیه صفات به غیر از صفات تعداد غده و متوسط وزن تک غده دارای بیشترین مقدار بود. آگریا دارای بیشترین وزن تک غده بود.

کلیدواژه ها

تنوع صفات، عملکرد و سیب زمینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.