الزامات پدافند غیرعامل درمعماری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_0178
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 187
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا ویسی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی کرمانشاه،ایران

بیژن کلهرنیا

دانشیار گروه معماری و شهرسازی، دانشگاه رازی، کرمانشاه،ایران

سیدبهشید حسینی

استاد دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه هنر، تهران،ایران

چکیده

شهرها با توجه به اینکه اکثر جمعیت کشور را در خود جای می دهند وغالبا مراکز اقتصادی ، سیاسی ، فرهنگی ، اجتماعی و مراکز حاکمیتی در کشورها می باشند، همواره می بایست آمادگی شان در برابر بحران ها (پدافند غیرعامل ) مد نظر متخصصین مربوطه قرار گیرد. امروزه می توان با بکارگیری اقدامات موثر و کاربردی و حتی الامکان کم هزینه و چند منظوره در مرحله قبل از بحران، به میزان زیادی از شدت و گستردگی خسارات و تلفات ناشی از خطرات ( نظامی و غیر نظامی - طبیعی ) کاست . از مهمترین این اقدامات، استفاده از اصول پدافند غیرعامل به عنوان راه حلی جهت کاهش خطرپذیری در برابر خطرات مختلف و افزایش کارایی هنگام روبرو شدن با خطر است که باید در سطوح مختلف برنامه ریزی و از جبنه های مختلف منطقه ای ، شهرسازی و معماری مورد توجه قرار گیرد. معماری و شهرسازی به عنوان یک واسطه ، قدرت دفاعی را بالا می برد. در مقاله حاضر ابتدا به تعریف واژه پدافند غیرعامل پرداخته و پس از آن اصول و الگوهای اصلی مد نظر در پدافند غیر عامل که به نحوی در طراحی و برنامه ریزی معماری و به طور خاص معماری کاربرد دارند مطرح گردیده، سپس توصیه هایی در زمینه احجام و طراحی پلان( محوطه و فضای سبز)، نماها، دسترسی های عمده و سیرکولاسیون داخلی مطرح شده است .پژوهش انجام شده از لحاظ هدف، توسعه ای - کاربردی و از لحاظ روش، توصیفی - تحلیلی است . برای تحلیل و بررسی مبانی نظری و ادبیات تحقیق از منابع و مطالعات کتابخانه ای استفاده شده است . روش انجام کار در این تحقیق ، فراهم آوردن اطلاعات، قواعد و دستورالعمل های لازم با توجه به نکات جمع آوری شده در تحقیقات و ارائه راهکارهای متناسب جهت اصلاح معماری در راستای اصول پدافندغیرعامل می باشد.

کلیدواژه ها

معماری ، پدافند غیر عامل ، فضای سبز، بحران، ایمنی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.