بررسی نقش فیلم هوا در مقاومت هدایت حرارتی جداره های ساختمان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_0089
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 328
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر یاسائی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری انرژی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر تبریز

آیدا ملکی

استاد دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر تبریز

چکیده

انتقال گرما در یک جداره ساختمان به سه روش انجام می پذیرد که عبارتند از : انتقال حرارت از طریق هدایت (Conduction)، انتقال حرارت از طریق همرفت (Convection) ، انتقال حرارت از طریق تابش ( Radiation) اما در این بین انتقال حرارت از طریق هدایت حرارتی از جداره ساختمان نقش مهمی دارد. در یک ماده جامد به انتقال گرما از طریق تماس فیزیکی بین مولکولی انتقال میابد و نسبت به جنس مواد و مصالح تشکیل دهنده جداره و همچنین ضخامت لایه ها مقاومت حرارتی مختلفی ایجاد مینماید. هوا با اینکه گرما را با جریان همرفتی به خوبی منتقل می کند، اما بخاطر مقاومت هدایت حرارتی بیشتر عایق حرارتی خوبی به حساب می آید. و از هدر انرژی جلوگیری می کند. در مقاومت حرارتی جداره ها لایه ای از هوا همواره به سطوح داخل و خارج جداره می چسبد که اصطلاحا” به این لایه فیلم هوا اطلاق میگردد و بعنوان عایق هوا در افزایش مقاومت حرارت کلی جداره نقش دارد. مقاومت فیلم هوا با ضخامت لایه ارتباط مستقیم دارد و ضخامت این لایه نیز با جریان هوای نزدیک جداره در سمت داخل و خارج دارد ارتباط مستقیم دارد. در این مقاله میخواهیم به این سوال پاسخ دهیم که نقش مقاومت لایه هوا در جدارههای ساختمان چقدر میباشد. در این راستا نمونه های جدارههای متعارف بکار گرفته شده در ساختمانها معرفی می گردد و سپس با محاسبات انجام یافته بر روی مقاومت حراتی جداره ها به این نتیجه رسیدیم که نقش مقاومت فیلم هوا در جداره ها ۲۸% میباشد و در پنجره ها ۹۷% میباشد مقاومت حرارتی فیلم هوا با افزایش سرعت جریان هوا تا ۴ متر بر ثانیه با شیب تند کاهش پیدا میکند و سپس با افزایش سرعت جریان هوا شیب کاهش پیدا میکند .

کلیدواژه ها

مقاومت حرارتی ، فیلم هوا، جداره ساختمان، پنجره ساختمان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.