ضوابط و استانداردهای طراحی مجتمع مسکونی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_0025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1338
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحیم عسگری

مدرس گروه معماری، دانشکده فنی و حرفه ای شهید قاضی طباطبایی، دانشگاه فنی و حرفه ای استان آذربایجان غربی، ارومیه، ایران.

آیدین دلیلی خلیانی

دانشجوی کارشناسی معماری، دانشکده فنی و حرفه ای شهید قاضی طباطبایی، دانشگاه فنی و حرفه ای استان آذربایجان غربی، ارومیه، ایران.

چکیده

از آنجاییکه انسان فطرتا خواهان ایمنی آرامش و مکان محفوظ می باشد تامین مسکن مناسب یکی از مسائل مهم زندگی و معیشت بشر محسوب می شود. در شرایطی که نیاز به مسکن روز به روز بیشتر می شود و همچنین استفاده از زمین جهت ساخت و ساز محدودتر می شود ایجاد مجتمع های مسکونی ضروری به نظر می رسد. تاثیر نحوه طراحی مجتمع های مسکونی در مدیریت بهره برداری در سال های اخیر، تقاضا برای سکونت در مجتمع های مسکونی بزرگ افزایش یافته است ، سرعت این افزایش ، بسته به اندازه شهر و نرخ رشد جمعیت آن متفاوت است . در شهرهای کوچک و متوسط ، اغلب مجتمع های مسکونی در اطراف شهرها، استقرار یافته اند. این مجموعه ها که اغلب براساس ضوابط و مطالعات طرحهای آماده سازی طراحی شده اند، تعداد زیادی واحد مسکونی را شامل می شود که در قالب تعدادی بلوک ساختمانی ۳ تا ۵ طبقه ، برروی یک قطعه زمین بزرگ (با رعایت فواصل معینی از یکدیگر) احداث شده اند. سکونت در مجتمع های مسکونی خاص گروه های میان درآمدی است که در شهرهای مختلف دارای شدت و ضعف است . از طرفی وجود مجتمع های مسکونی این امکان را به مخاطبان می دهد تا از امکانات بیشتر و بهتری مانند فضاهای خدماتی و تفریحی و ... بهره گیرند. هدف کلی مقاله طراحی مجتمع مسکونی با شناخت قاعده و قانون مندیهای حاکم بر این فضا و ضوابط و استانداردها می باشد که برای این موضوع از کتب و مجلات معماری و پایان نامه ها و سایت های اینترنتی و تحقیقات میدانی استفاده شده است .

کلیدواژه ها

مجتمع مسکونی ، استاندارد ، طراحی ، سکونت ، ضوابط ، ساختمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.