بررسی عوامل موثر بر نور روز دریافتی در فضاهای مسکونی و تاثیر آنها بر سلامتی ساکنین از طریق طراحی معماری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_0004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 217
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه میرزایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری،گروه مسکن، دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت

سیدعباس آقایزدانفر

دانشیار دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت

سیدباقر حسینی

دانشیار دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت

چکیده

از میان حواس پنجگانه انسان بینایی به عنوان مهمترین حس انتقالی در میان دیگر حواس محسوب میشود و در منتقل کردن احساسات و ادراکات مختلف به مغز انسان نقش مهمی دارد. در این انتقال عناصر و عوامل بسیاری از جمله نور از اهمیت ویژه و بسزایی برخوردار هستند. روشن است که هستی و بقای بشریت و همچنین سلامتی، یادگیری، آرامش، پیشرفت و ارتقای کیفیت زندگی اغلب انسان ها در گرو نگاه کردن و دیدن و به تبع آن نور است.در میان انواع محیط های مصنوع، بهبود کیفیت فضای سکونتی به عنوان فضایی که باید ضامن سلامت جسمی و روانی ساکنین باشد از اهمیت بالایی برخوردار است؛ تاثیرات نور روز به عنوان یکی از مولفه های اصلی ساختمانهای مسکونی، بر زندگی و حیات انسانها قابل بررسی است، که عدم توجه به آن و به کارگیری نا مناسب آن در فضا می تواند تاثیرات مخربی را بر سلامت جسمی و روحی ، رفتار ها و نگرش ها ، همچنین حالات و عملکرد ساکنان خود داشته باشد.تحقیق پیشرو با رویکردی توصیفی - تحلیلی با استفاده از مطالعات کتابخانه ای ، به دنبال بررسی نقش و اهمیت نور طبیعی به عنوان صرعن جدایی ذیرناپسلامت انسان است. از این رو این تحقیق با هدف تبیین اهمیت نور و نحوه تاثیر گذاری بصری و غیر بصری آن بر انسان ، به اهمیت جایگاه و نقش آن در طراحی معماری و راهکارهایی جهت بهبود آن می پردازد.

کلیدواژه ها

نور روز، عملکرد نور روز، سلامتی، فضاهای مسکونی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.