تحلیلی بر کاربری زمین در ممیزی شهری (مطالعه موردی حوزه ۳ منطقه ۱۰ شهرداری شیراز)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: شانزدهمین همایش ملی جغرافیا و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: HAMYARCONF16_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 156
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهین رضائی

۱. کارشناس فنی و شهرسازی شهرداری منطقه چهار، شهرداری شیراز

حمیده زرگری

۲. کارشناس فنی و درآمد شهرداری منطقه دو، شهرداری شیراز

لیلا شکری زاده

۳. کارشناس فنی و شهرسازی، معاونت فنی و شهرسازی ، شهرداری شیراز

چکیده

به دلیل رشد فزاینده شهرنشینی بسیاری از شهرهای بزرگ دنیا امروزه، با موضوع کمبود زمین برای ساخت و ساز و همچنین رکود اقتصاد بهره برداری از زمین و املاک مواجه شده اند و کارشناسان و برنامه ریزان شهرها برای مقابله با این مشکلات به فکر مدیریت بهینه املاک افتاده اند. بر این اساس هدف پژوهش حاضر تولید اطلاعات جامع از املاک شهری جهت بهبود وضعیت مدیریت املاک در کلان شهر شیراز با رویکرد اجرایی می باشد. محدوده مورد مطالعه این پروژه در حوزه ۳ منطقه ۱۰ شهرداری شیراز واقع شده است. روش مطالعه این پژوهش از نوع تحقیقاتی و میدانی است و از نرم افزاری Excel، Arc GIS و Google earth استفاده شده است. کوچکترین واحد این پژوهش زمین ملکی شهری است و بررسی ها به صورت سلسه مراتبی در سطح ملک، بلوک و حوزه شهری پرداخته شد. ۱۴۶۰ ملک در ۵۵ بلوک در این حوزه شهری شناسایی و اطلاعات آنها جمع آوری و ثبت گردید. پایگاه اطلاعات مکانی و توصیفی املاک این حوزه در بستر GIS صورت پذیرفت. در ۱۴ بلوک زمین بایر وجود دارد و در بقیه بلوک ها(۴۱ بلوک) همه ملک ها دارای ساختمان هستند. بر اساس نتایج از ۱۴۶۰ ملک موجود، ۱۱۷۲ ملک که حدود ۸۳ درصد املاک را شامل می شوند، دارای ساختمان هستند و ۱۷ درصد ملک ها که ۲۳۳ ملک می باشند زمین بایر دارند. نتایج این تحقیق نشان می دهد داده آمایی املاک شهری در بستر GIS می توانند به عنوان ابزاری مهم در مدیریت و ساماندهی شهری نقش اساسی ایفاء نموده و به ما کمک می نماید تا با دیدی آینده نگر و جامع، در راستای توسعه پایدار شهری قدم بر داریم.

کلیدواژه ها

GIS، داده آمایی املاک شهری، شهرداری شیراز، منطقه ۱۰شهرداری شیراز،

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.