بررسی وضعیت گونه های نادر و در معرضخطر انقراضجانوری( ثبت شده در لیست سرخ IUCN در شهرستان بوکان

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش ملی تنوع زیستی و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NSBDIAE01_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 981
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحیم عبدالکریمی

اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بوکان

محمد احمدی

چکیده

این مطالعه به بررسی وضعیت گونه های مهم جانوری از قبیل میش مرغ، قوچ و میش ارمنی و سمندر کردستانی در حوزه استحفاطی شهرستان بوکان می پردازد که در حال حاضر در لیست سرخ اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعیIUCN) قرار دارند. امروزه با توجه به کاهش شدید جمعیت میش مرغ و تخریب زیستگاههای آن در ایران، دشت زارهای موجود در شهرستان بوکان(سوتاو، ینگیجه-آلبلاغ، قازلیان) از مهمترین زیستگاه این گونه بشمار می روند. نتایج بدست آمده نشان می دهد که جمعیت میش مرغ در سالهای 1387 و 1388 نسبت به سالهای قبل در شهرستان بوکان افزایش نشان داده است و بیشترین جمعیت شمارش شده میش مرغ در دهه اخیر 35 قطعه بوده که در سال 1387 در دشت سوتاو حمامیان مشاهده شده است. بیشترین جمعیت سرشماری شده قوچ و میش ارمنی 23 رأس بوده که در منطقه اصلی آن(کانی شیته) در پاییز 1386 مشاهده شده است. همچنین در بهار 1388 ، پراکنش جدیدی از گونه در خطر انقراض سمندر کردستانی در چشمه کانی سارد (اراضی روستای موسی) واقع در جنوب غربی شهرستان بوکان ثبت گردید.

کلیدواژه ها

میش مرغ، قوچ ومیش ارمنی، سمندر کردستانی، شهرستان بوکان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.