طراحی و اجرای سازه آکوستیک در دفاتر اداری جهت تامین آسایش صوتیکارکنان
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی آکوستیک و ارتعاشات
- کد COI اختصاصی: ISAV12_089
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 421
نویسندگان
استادیار گروه مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا ، دانشکده بهداشت همدان ایران
استاد گروه مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا ، دانشکده بهداشت همدان ایران
دانشجوی کارشناسی مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان ایران
دانشجوی کارشناسی مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان ایران
چکیده
دردنیای امروز، آلودگی صوتی به یکی از مهم ترین عواملزیان آور محیطکار بدل شده است. به دلیل اهمیت فعالیت های ذهنی درمشاغل اداری، و نیز با توجه به اینکه این گروه از شاغلین برای تمرکز و رسیدگی به امور خود، به محیطی آرام نیازدارند، لذا تامینآسایش صوتی تاثیر زیادی بربهره وری شغلی و عملکردی این افراد خواهد داشت. مطالعه حاضر باهدف تامین آسایش صوتی، ازطریقطراحی آکوستیک بخش اداری جدید الاحداث دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام گرفت. در این مطالعه پس ازبررسی های اولیه، بر مبنای نقشه اتاق های طراحی شده برای فضای اداری، اقدامات کنترلی صدا مبتنی بر مداخلات سازه ای طرح ریزیو اجرا گردید. سپس اثربخشی طرح های کنترلی بر اساس روش های استاندارد و توصیه شده، ارزیابی شد. بدین منظور، ابتدا اطلاعاتلازم درخصوص طراحی اتاق ها گردآوری و سپس طراحی دیوارها با استفاده از مواد مختلف به صورت ساندویچی، برمبنای محاسبه افتانتقال TL و براساس روش های استاندارد ISO ۱۵۱۸۶ انجام گرفت. به منظور کنترل انعکاس صدا در سطوح داخلی اتاق ها، تایل هایآکوستیک مناسب محیط های اداری در سقف هراتاق طراحی و اجرا گردید و اثربخشی آن توسط اندازه گیری زمان بازآوایی طبقاستاندارد ISO ۳۳۸۲ انجام شد. با توجه به اینکه در محیط های اداری منبع اصلی صوت صدای گفتار و مکالمه افراد است؛ ضریب جذبصوت سطوح و افت انتقال در فرکانس های مکالمه ۲۰۰۰-۱۰۰۰-۵۰۰-۲۵۰ هرتز به طور میانگین ۲۴ دسی بلگزارش شد. زمان بازآوا یی صوت در اتا ق ها درفرکانس های محدوده ی مکالمه به طور میانگین ۰.۷۷ ثانیه به دست آمد. براساسیافته های این مطالعه، میتوان نتیجه گرفت که برای تامین آسایش صوتی و کنترل صدا در محیط های اداری، مداخلات سازه ای برمبنای ترکیب چندین ماده به صورت ساندویچی با طراحی بهینه از لحاظ افت انتقال صدا و کنترل زمان بازآوایی، می تواند مفید باشد.دیواره های جداکننده اتاق های محیط اداری در صورتی که با ضخامت و چگالی مناسب طراحی و ساخته شوند، قادر هستند تا حد زیادی از عبور صوت بین اتاقها جلوگیری کنند. همچنین استفاده از مصالح با ضریب جذب صوت مناسب برای سطوح داخلی اتاق هامی تواند از انعکاس و تشدید صدا در داخل محیط های اداری به خوبی جلوگیری نمایدکلیدواژه ها
آسایش صوتی؛ طراحی آکوستیک؛ افت انتقال صدا؛ دفاتر اداریاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.