معرفی برنامه ارزیابی تاب آوری شبکه های فشارمتوسط هوایی توزیع برق در بحران های اقلیمی مبتنی بر نرم افزار MATLAB

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس منطقه ای سیرد
  • کد COI اختصاصی: CIRED10_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 229
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی اسدی

کارشناس ارشد سیستم های قدرت دانشگاه رازی کرمانشاه

صدیقه ویسی مال امیری

دفتر مهندسی و نظارت شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه کرمانشاه، ایران

چکیده

شبکه های توزیع برق به دلیل گستردگی جغرافیایی همواره در معرض آسیب های ناشی از حوادث طبیعی قرار دارند. وقوع خاموشی های گسترده ناشی از بحران های اقلیمی می تواند عملکرد سایر بخش های خدمات رسان مانند شبکه های آبرسانی یا مخابراتی را تحت تاثیر قرار داده و تبعات سنگین اقتصادی و اجتماعی به همراه داشته باشد، بدیهی است در شرایط وقوع بحران های اقلیمی، قابلیت تداوم بهره برداری یک سیستم قدرت بایستی در شرایط رخداد حوادث با اثر زیاد و احتمال کم مدنظر قرار گیرد. این ویژگی که از آن با عنوان تاب آوری یاد می شود میزان استقامت، آسیب پذیری و برگشت پذیری یک سیستم زیرساختی را در برابر یک حادثه شدید نشان می دهد. هدف از این مقاله ارزیابی تاب آوری فیدرهای فشار متوسط موجود در معرض خطر با توجه به اطلس آسیب پذیری در سطح استان کرمانشاه در برابر بحران های شدید آب و هوایی، به منظور شناسایی نقاط ضعف و اجزای آسیب پذیر شبکه می باشد. تاب آوری شبکه با رویکرد سنجش استحکام مکانیکی در سخت ترین شرایط آب و هوایی و با بهره گیری از اطلاعات GIS ، لحاظ پارامتر ضریب خستگی و حد مقاومت ارتجاعی پایه هایبتنی در نرم افزار MATLAB مورد بررسی قرار می گیرد. با توجه به تنگناهای مالی سالیان اخیر شرکت های توزیع برق، نتایج این برنامه در شناسایی نقاط اولویت دار و در نتیجه تخصیص بهینه اعتبارات در جهتدستیابی به بیشترین میزان بهبود تاب آوری شبکه بسیار سودمند است.

کلیدواژه ها

استحکام مکانیکی؛ بحران اقلیمی؛ تاب آوری؛ خستگی پایه؛ نرم افزار MATLAB

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.