نگاهی بر مفهوم هنر سنتی با تکیه بر آرای سنت گرایان و فلاسفه ایرانی-اسلامی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی گردشگری، فرهنگ و هنر
  • کد COI اختصاصی: TCACONF10_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 211
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا عزیزی

دانشجوی دکتری تخصصی پژوهش هنر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

عبدالرضا کاظمی

کارشناس ارشد فرهنگ و زبان های باستان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر، ایران

چکیده

واژه هنر در طول تاریخ دستمایه معانی و تلقی های متعددی گردیده و همواره تعریف و دسته بندی آن نزد اندیشمندان این حوزه دارای سختی های فراوانی است. خصوصا در هنری که دارای مضامین قدسی و دینی بوده و به نوعی تحت تاثیر نگاه سنتی نیز بوده است. آنچه که در این تحقیق دارای اهمیت بوده است رسیدن به مفهومی از واژه هنر سنتی بود که بر اساس تعاریف متفکران سنتگرا و نیز، حکما و فلاسفه ایرانی-اسلامی تمامی مضامین و نگرش های موجود در پهنای این واژه را برای مخاطبان این عرصه روشن بنمایاند. هدف از انجام این تحقیق پاسخ به این پرسش اساسی بود که هنر سنتی چیست و چه وسعتی از نگرش های دینی و قدسی را شامل میگردد؟ روش این تحقیق از منظر هدف کاربردی و از منظر شیوه انجام کاری توصیفی بوده و روش گردآوری اطلاعات نیز به شیوه مروری کتابخانه ای انجام گردیده است. نتایج نشان می دهد که هنر سنتی فراتر از تعریف صرف واژه سنت بوده و نوعی تقدس را شامل می گردد که با رمزگرایی فراوان خود از دل و سلوک درونی فرد نشات گرفته و منجر به عروج انسان به مراتب والاتر عالم هستی می گردد. هنر سنتی از دیرباز در هنر باستان نیز نهادینه بوده و از نگاه سنتگرایان به نوعی شامل زندگی انسان ها در بطن زندگی و روزمرگی هایشان جریان داشته و تاثیر فراوانی بر هنرهای دینی پسین همچون هنر اسلامی داشته است.

کلیدواژه ها

هنر سنتی، فلسفه اسلامی، هنر قدسی، هنر دینی، هنر اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.