مراحل اجرا و تحقق حکمرانی مشارکتی در آموزش عالی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت بهبود و تحول، دوره: 31، شماره: 105
  • کد COI اختصاصی: JR_JMSD-31-105_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 164
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حیدر احمدی

استادیار، گروه مدیریت بازرگانی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر.ایران

حمیدرضا نعمت الهی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی،دانشگاه تهران،تهران،ایران.

الهه اسدالهی دهکردی

دکترای مدیریت بازرگانی،دانشگاه تهران،تهران،ایران

چکیده

حکمرانی مشارکتی در آموزش عالی یکی از رویکردهایی است که با تمرکز با مشارکت و درگیرسازی تمامی ذی نفعان در امور ناظر به اداره موسسه آکادمیک ارائه شده است. این پژوهش باهدف اکتشاف مولفه های مراحل اجرا و تحقق حکمرانی مشارکتی در موسسات آموزش عالی انجام شده است. پژوهش حاضر کیفی بوده و در پارادایم تفسیرگرایی و از دیدگاه هدف، پژوهشی کاربردی و از نظر زمان پژوهش مقطعی است. روش تجزیه وتحلیل داده ها تحلیل مضمون بوده و مشارکت کنندگان در آن اساتید و متخصصان حوزه حکمرانی و آموزش عالی بوده اند که به صورت هدفمند انتخاب شده و بعد از اشباع نظری به تعداد ۱۴ نفر رسیدند. گردآوری داده ها نیز از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته انجام شد. یافته های پژوهش نشان می دهد، باتوجه به کدگذاری صورت گرفته و مقوله های احصا شده، می توان برای مراحل اجرا و تحقق حکمرانی مشارکتی در موسسات آموزش عالی چهار مرحله را متصور شد: ۱- مرحله آگاهی و آگاه سازی.۲- ارزیابی.۳- بهبود.۴- مراقبت و نگهداری است. نتایج نشان می دهد که تحقق حکمرانی مشارکتی باتوجه به شرایط کنونی موسسات آموزش عالی و مفادی که این سبک از حکمرانی در جهت ارتقا کارایی و اثربخشی آن ها به همراه دارد، گامی مهم در جهت افزایش موفقیت آموزش عالی کشور خواهد بود.

کلیدواژه ها

مشارکت, حکمرانی, حکمرانی مشارکتی, آموزش عالی, حکمرانی آموزش عالی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.