بررسی تاثیر فضاهای جغرافیایی شهر همدان بر روند شکل گیری عدالت اجتماعی ورفاه اقتصادی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: دومین همایش علمی سراسری دانشجویی جغرافیا
  • کد COI اختصاصی: IGSCUT02_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1721
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یونس رشیدی

دانشجوی جغرافیا دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

صفورا کاشفی

کارشناسی ارشد اقتصاد نظری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان

چکیده

شهر به عنوان فضایی که مرتبه نهایی تکامل زیست گاه انسان مکانی است که جامعه بشری بخش اعظم عمر خود را در آن سپری می نماید و در آن محیط طبیعی و محیط انسان ساخت، به شکل گیری فضایی جغرافیایی که امکانات لازم را در اختیار اعضای جامعه می گذارد شکل می دهند. شیوه مدیریت، فرهنگ و نوع باورهای اجتماعی همواره به خلق فضاهای گوناگونی منتهی می شوندکه هر یک بادیگری دارای تشابه و تضاد هایی می باشد. این هماهنگی و تفاوت های موجود در فضاهای شهری هر یک به نحوی بر کیفیت و شیوه زندگی افراد تاثیر گذاشته ودرنهایت به عدالت اجتماعی شکل می دهند. لذا ساختار و روابط فضایی در سطح بهره مندی شهروندان از خدمات سهیم بوده و می تواند در دستیابی به توسعه ای فراگیر که در آن اجتماع از رفاه اقتصادی برخوردار باشد نقش مهمی را ایفا نماید. امروزه شهرهمدان در بردارنده فضاهایی است که هر یک باچشم اندازی ویژه از نظر هویت جغرافیایی، بازتاب زندگی بخشی از گروه های جامعه می باشد. بررسی و تحلیل فضاهای جغرافیایی این شهر به ما کمک می نماید تا بتوانیم در خصوص برنامه ریزی شهری و اجرای طرح های عمرانی با حداقل هزینه در راه توسعه شهر گام برداریم. با توجه به اینکه تا کنون تحقیق های میدانی لازم درخصوصعدالت اجتماعی وفضاهای جغرافیایی شهر همدان انجام نپذیرفته است، طی روند تحقیق این مقاله، از ترکیب بررسی های میدانی و مطالعات کتابخانه ای بهره گرفته می شود. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که روند دستیابی به عدالت اجتماعی و ر فاه اقتصادی مطلوبیت لازم را نداشته وفرآیند توسعه فعلی درفضاهای شهری کماکان تعمیق اختلاف را بین مناطق مرفه و حاشیه ای شهر همدان در بر دارد.

کلیدواژه ها

فضا، چشم انداز، محرومیت، رفاه اقتصادی، عدالت اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.