رویکردهای نظری مختلف نسبت به نومنطقه گرایی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: دومین همایش علمی سراسری دانشجویی جغرافیا
- کد COI اختصاصی: IGSCUT02_062
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1625
نویسندگان
کارشناسی ارشد جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران
کارشناسی ارشد جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران
کارشناسی ارشد جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران
چکیده
حرکت به سوی منطقهگرایی نو که از اواسط دهه 1980 شاهد آن بودیم تاثیر مهمی در شکل گیری اقتصاد جهانی داشته است. این منطقهگرایی در مقایسه با جنبش های اقتصادی دهه 1950 و 1960 تفاوت زیادی دارد. در حقیقت منطقهگرایی نوین مستلزم منطقه ای نمودن سرمایه، تولید و سایر سرمایه گذاری ها و فعالیت های شرکتها و دولتهای خارجی می باشد و در واقع واکنشی است از سوی دولت- ملتها به مشکلات سیاسی مشترک و همچنین اقتصاد جهانی کاملا به هم پیوسته و رقابتی. این نوع منطقه گرایی برخلاف منطقهگرایی قدیم که به چند منطقه خاص جغرافیایی محدود می شد، از نظر جغرافیایی تمام کره زمین را در بر می گیرد و برخلاف منطقهگرایی قدیم که باعث یکپارچگی تجاری می شد، این نوع منطقهگرایی منجر به انسجام مالی و سرمایه گذاری مستقیم خارجی نیز شده است.هدف این مقاله بررسی رویکردهای نظری مختلف نسبت به نومنطقهگرایی است. در این مقاله به دنبال پاسخگویی به این سوال هستیم که، از نظر جغرافیدانان سیاسی بهترین رویکرد نسبت به نومنطقه گرایی چیست؟ در یک مبحث جمع بندی شده این مقاله در دو قالب تاثیر جهانی شدن در گسترش نومنطقه گرایی و دیگری تئوری های مطرح در رابطه با نو منطقه گرایی مورد بحث قرار می گیرد . استدلال اصلی مقاله حاضر این است که رویکرد رئالیسم از نظر ژئوپلیتسینها بهترین رویکرد نسبت به نومنطقهگرایی است. لازم به ذکر است که روش تحقیق در این پژوهش توصیفی – تحلیلی خواهد بودکلیدواژه ها
نومنطقه گرایی، لیبرالیسم، کارکردگرایی، سازه انگاری، رئالیسممقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.