نگرشی بر جغرافیا و جنسیت
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: دومین همایش علمی سراسری دانشجویی جغرافیا
- کد COI اختصاصی: IGSCUT02_060
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1033
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه تهران
دانشجوی دکتری جغرافیای سیاسی و مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی فیروزآب
چکیده
بیشتر مردم برداشتهایی مبهم از جغرافیا دارند. اکثر مردم جغرافیا را دانشی میدانند که صرفا به بررسی کوه، رود، طبیعت می پردازد.اما از زمانیکه جغرافیا به عنوان یک علم و رشته دانشگاهی مطرح شد و در پیشرفت و توسعه مکان ها نقش مهمی را بر عهده گرفت، در میان مردم نیز نسبت به دانش جغرافیا تغییرات و دیدگاههای متفاوتی بروز کرد. این رشته علمی دارای دو بعد اصلی یعنی طبیعت و انسان می باشد. این هر دو بعد در مکان ها به طور متقابل بر یکدیگر تاثیر میگذارند و تاثیر میپذیرند. در بعد انسان هر دو جنس هم مردان و هم زنان در تاثیرکذاری و تاثیر پذیری از طبیعت دارای نقش اصلی و مهم می باشند . با نوجه به این مهم، نقش جنس و جنسیتدر علم جغرافیا مورد تاکید می باشد که این خود باعث شده است یکی از شاخههای این علم به عنوان جغرافیای جنسیت مورد توجه محافل علمی و دانشگاهی قرار بگیرد. بنابراین با توجه به نقشی که انسان در توسعه و روند آمایش یک مکان جغرافیایی دارد، این نقشبه صورت یک نقش یک جانبه و به صورت یک بعدی در جوامع نگریسته شده است و زنان به اندازه مردان در دستیابی به مشاغل بالا و تأثیرگذاری در روند برنامه ریزی نقش نداشته اند هرچند که در برخی از کشورهای لیبرال دموکراسی زنان نقشی چشمگیر در اجتماع پیداکرده اند ولی در اکثر جوامع این موضوع هنوز کمرنگ می باشد.کلیدواژه ها
جغرافیا، جغرافیای جنسیت، جنس، جنسیت، فمینیسممقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.