تأثیرات گردشگری بر اقتصادروستائی (مورد: روستای سراب نیلوفر شهرستان کرمانشاه)
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: دومین همایش علمی سراسری دانشجویی جغرافیا
- کد COI اختصاصی: IGSCUT02_055
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2035
نویسندگان
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی ، دانشگاه شهید بهشتی تهران
چکیده
گردشگری روستایی به عنوان یکی از زیربخش های گردشگری ضمن حفظ ارزش ها و باورها ، باعث ایجاد فرصت های شغلی و کسب درآمد برای ساکنین محلی می شود. روستای سراب نیلوفر استان کرمانشاه از جمله روستاهایی است که در مجاورت سراب زیبا و وسیع نیلوفر واقع شده و موقعیت کم نظیری را جهت فعالیت های اکوتوریستی ایجاد نموده است ؛ بنابراین اقداماتی جهت توسعه گردشگری در اطراف سراب صورت گرفت و هم اکنون تعدادی از ساکنین روستای سراب نیلوفر در رابطه با تردد گردشگران فعالیت دارند. هدف از این تحقیق شناخت دقیق تأثیرات مثبت و منفی عملکرد نوین روستای مورد نظر برای حال و آینده ، شناخت تأثیرات حاصل از جذبگردشگر بر درآمد روستائیان، ارائه راه کار به منظور بهبود ساختار اقتصادی روستا با تأکید بر صنعت گردشگری می باشد. برای دستیابی به حل مسأله تحقیق از دو روش اسنادی و پیمایشی استفاده شده است. براساس ارزیابی و تجزیه و تحلیل اطلاعات؛ بیش از 70 درصد درآمد فعالین و شاغلینی که در ارتباط با گردشگری در سراب نیلوفر فعالیت دارند نصیب شهرنشینان می گردد که از این درآمد نیز 30درصد آن نصیب داران شهری می گردد و ساکنین روستا بیشتر از طریق فروش محصولات کشاورزی و صنایع دستی از اثرات اقتصادی مثبت گردشگری بهره مند می شوند. توسعه گردشگری همانند سایر بخش های اقتصادی مستلزم آگاهی بر ضرورت ها و نیازها، انتخاب اهداف و تنظیم و تعریف آنها و سرانجام برنامه ریزی همه جانبه و جامع نگر می باشد و لازم است در تمامی سطوح و مراحل برنامه ریزی، جایگاه و نقش مشارکت محلی مشخص گردد و اهداف منتج شده از توسعه گردشگری برای ساکنان روستا ذکر گردد و صرفاَ بهبود وضعیت اقامتی و تفریحی عاملی جهت گذراندن روزانه بازدیدکنندگان نباشد و سرمایه داری بهره وری (هانس بوبک) اما به شیوه ای دیگر گریبان گیر روستاهای گردشگری نگرددکلیدواژه ها
گردشگری روستایی، توسعه روستایی، توسعه پایدار روستاییمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.