اثرات سطوح مختلف انرژی و پروتئین جیره بر عملکرد و خصوصیات لاشه بلدرچین های ژاپنی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: مجله تحقیقات تولیدات دامی، دوره: 1، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_ARGU-1-2_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 247
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
دانشیار گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
استاد گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
دانشیار گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
چکیده
این تحقیق به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف انرژی قابل سوخت و ساز و پروتئین خام جیره بر عملکرد (طی۲۴-۵ و ۳۸-۲۵ روزگی) و خصوصیات لاشه بلدرچینهای ژاپنی صورت گرفت. آزمایش به روش فاکتوریل ۵×۳ در قالب طرح کاملا تصادفی با ۴ تکرار در هر تیمار و ۴۰ پرنده در هر تکرار انجام شد. ۱۵ جیره حاوی ۳ سطح انرژی قابل سوخت و ساز (۲۸۰۰ ،۲۹۰۰ و ۳۰۰۰ کیلوکالری بر کیلوگرم) و ۵ سطح پروتئین خام (۲۲ ،۲۳ ،۲۴ ،۲۵ و ۲۶ %) مورد بررسی قرار گرفت. در ۴۱ روزگی، ۱۲۰ پرنده جهت بررسی خصوصیات لاشه کشتار شدند. اثر متقابل انرژی و پروتئین و همچنین اثر پروتئین بر صفات اندازه گیری شده معنیدار نبود. طی ۲۴-۵ روزگی، افزایش وزن روزانه در بلدرچینهای تغذیه شده با ۳۰۰۰ کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی قابل سوخت و ساز (۴۲/۴ گرم) نسبت به سطوح دیگر بالاتر بود (۰۱/۰P< ) و ضریب تبدیل غذایی در مورد سطح ۳۰۰۰ کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی قابل سوخت و ساز (۹۰/۲) نسبت به ۲۸۰۰ کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی قابل سوخت و ساز (۲۱/۳) پایینتر بود (۰۱/۰P< ). طی ۳۸-۲۵ روزگی، با افزایش انرژی قابل سوخت و ساز از ۲۸۰۰ به ۳۰۰۰ کیلوکالری بر کیلوگرم افزایش وزن روزانه افزایش (۱۶/۶ گرم) و ضریب تبدیل غذایی (۵۲/۳) کاهش یافت (۰۵/۰P< ). سطح انرژی بر خوراک مصرفی و بازدههای لاشه، سینه و ران تاثیر معنیدار نداشت. در نتیجه استفاده از جیرههای حاوی ۳۰۰۰ کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی قابل سوخت و ساز و ۲۲% پروتئین خام جهت حصول عملکرد مناسب بلدرچینهای ژاپنی توصیه میشود.کلیدواژه ها
بلدرچین ژاپنی, انرژی, پروتئین, عملکرد و خصوصیات لاشهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.