اثر سطوح مختلف جایگزینی دانه سویای اکسترود شده به جای کنجاله سویا و سطوح مختلف ویتامین E برشاخص تولید و صفات اقتصادی جوجه های گوشتی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: مجله تحقیقات تولیدات دامی، دوره: 1، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_ARGU-1-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 115
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مرادی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گنبدکاووس

شهریار مقصودلو

استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه گنبدکاووس

فرامرز رستمی

استادیار گروه شیمی دانشکده علوم پایه، دانشگاه گنبدکاووس

یوسف مصطفی لو

استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه گنبدکاووس

چکیده

مطالعه ای به منظور بررسی اثر جایگزینی دانه اکسترود شده سویا با کنجاله سویا و مکمل ویتامینE ، بر شاخص تولید و صفات اقتصادی جوجه های گوشتی صورت گرفت. تعداد ۲۶۴ قطعه جوجه گوشتی سویه کاب به ۲۴ گروه ۱۱ قطعه ای تقسیم شدند. تحقیق به صورت آزمایش فاکتوریل ۲×۴ با هشت تیمار و سه تکرار درقالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل چهار سطح جایگزینی دانه اکسترود شده سویا (صفر، ۲۵، ۵۰ و ۷۵ درصد) با کنجاله سویا و دو سطح  ویتامین   E(۴۲ و ۷۵ واحد بین المللی درکیلوگرم جیره) بودند. نتایج نشان داد که جایگزینی دانه اکسترود شده سویا با کنجاله سویا بر شاخص تولید اثر معنی داری نداشت (۰۵/۰> P). سطوح توصیه شده ویتامین E بطور معنی داری باعث بهبود شاخص تولید در ۲۸ روزگی شد (۰۵/۰> P). اثرات متقابل سطوح جایگزینی دانه اکسترود شده سویا با کنجاله سویا و سطح مکمل ویتامین E، بر هزینه خوراک مصرفی در سن ۲۸ روزگی معنی دار بود (۰۵/۰> P). همچنین اثرات متقابل بین تیمارها بر هزینه خوراک به اضافه وزن دوره های مختلف تفاوت معنی داری نشان داد (۰۵/۰> P). به طوری­که افزیش سطوح هریک از آنها باعث افزایش در هزینه ها شد. همچنین اثر متقابل بین تیمارها بر سود ناخالص اقتصادی در۴۲ روزگی معنی دار بود (۰۵/۰> P) و افزایش در سود ناخالص اقتصادی مشاهده شد. می توان گفت که سطوح جایگزینی دانه اکسترود شده سویا با کنجاله سویا در سطح بالاتر ویتامین E جیره تاثیر نامطلوبی بر وضعیت اقتصادی و شاخص تولید جوجه های گوشتی ندارد.

کلیدواژه ها

بازدهی اقتصادی, جوجه گوشتی, دانه اکسترود شده سویا, شاخص تولید, ویتامین E

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.