اثرات آنتی بیوتیک، پروبیوتیک، پری بیوتیک و مولتی آنزیم در جیره های پلت شده بر عملکرد جوجه های گوشتی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: مجله تحقیقات تولیدات دامی، دوره: 1، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_ARGU-1-4_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 267
نویسندگان
دانشجوی دکتری علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران
استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان
استادیار گروه تغذیه و فیزیولوژی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
کارشناس مجتمع مرغ لاین بابل کنار
چکیده
به منظور بررسی اثرات آنتی بیوتیک، پروبیوتیک، پری بیوتیک و مولتی آنزیم در جیره های پلت شده بر عملکرد جوجه هایگوشتی و خصوصیات لاشه، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با ۱۰ تیمار، ۴ تکرار و ۲۰ قطعه جوجه یکروزه نر گوشتی سویه آرین در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل ۱) تیمار شاهد، ۲) جیره حاوی اکسی تتراسایکلین (g/kg ۱) در ۲۱ روز اول، ۳) افزودن لینکومایسین و اسپکتومایسین (g/L ۷۵/۰) در آب آشامیدنی تا سن ۵ روزگی، ۴) پروبیوتیک (g/kg ۱)، ۵) پری بیوتیک (g/kg ۱)، ۶) مولتی آنزیم (g/kg ۵/۰)، ۷) لینکومایسین و اسپکتومایسین در آب آشامیدنی برای ۵ روز اول و سپس پروبیوتیک، ۸) پروبیوتیک و پری بیوتیک، ۹) پروبیوتیک و مولتی آنزیم و ۱۰) پری بیوتیک و مولتی آنزیم بودند. وزن جوجه ها در تمامی هفته ها در تیمارهای آزمایشی بیشتر از شاهد بود (۰۵/۰> P). تیمارهای حاوی مولتی آنزیم به تنهایی یا همراه با پروبیوتیک و پری بیوتیک بیشترین وزن را داشتند. اثر تیمارهای آزمایشی بر خوراک مصرفی در هفته های مختلف در مقایسه با شاهد معنی دار نبود (۰۵/۰< P). جوجه هایی که از مولتیآنزیم استفاده نمودند کمترین ضریب تبدیل غذایی را تا سن ۳۵ روزگی داشتند. تیمارهای آزمایشی اثر معنی داری بر درصد لاشه، بال، ران، سینه و پشت نداشتند (۰۵/۰< P)، اما درصد چربی حفره بطنی تحت تاثیر افزودنیها قرار گرفت (۰۵/۰> P). بیشترین درصد چربی مربوط به گروه مولتی آنزیم و گروه آنتی بیوتیک بود. استفاده توام پروبیوتیک یا پری بیوتیک به همراه مولتی آنزیم تا سن ۲۱ روزگی وزن بدن را نسبت به سایر گروه ها بیشتر افزایش داد اما پس از آن، استفاده آنها به همراه مولتی آنزیم اثر بیشتری نسبت به تیمار مولتی آنزیم نداشت.کلیدواژه ها
آنتی بیوتیک, آنزیم, پروبیوتیک, پری بیوتیک, جوجه های گوشتی, عملکرداطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.